Ρόδος: Την κρατούσε «φυλακισμένη» και την εξέδιδε – “Με απείλησε για να πάρω φάρμακα”

 Ρόδος: Την κρατούσε «φυλακισμένη» και την εξέδιδε – “Με απείλησε για να πάρω φάρμακα”

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 50χρονου Βούλγαρου περιγράφει στην κατάθεσή της η 35χρονη, η οποία κρατείτο σε σπίτι-«φυλακή» στη Ρόδο.

Όπως κατέθεσε, γνωρίστηκε με τον δράστη μέσω διαδικτύου πριν από έξι χρόνια. Ο 50χρονος τής υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή και ότι θα της βρει δουλειά στην Ελλάδα. Έτσι, την έπεισε να ταξιδέψει στη Ρόδο πληρώνοντας τα εισιτήριά της.

Από τη στιγμή που συναντήθηκαν, σύμφωνα με την κατάθεση, την κλείδωνε στο σπίτι, αφαιρώντας της παράλληλα το ταξιδιωτικό της έγγραφο (ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών) και, ύστερα από 20 ημέρες, την ανάγκασε να έρχεται σε ερωτική επαφή με αγνώστους σε αυτή άνδρες έναντι 25 ευρώ τη φορά, τα οποία και καρπωνόταν αποκλειστικά αυτός.

Στην κατάθεσή της συνεχίζει αναφέροντας ότι «αυτό γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και περίπου 10 φορές την εβδομάδα σε δωμάτιο στον επάνω όροφο της οικίας – κατά το πλείστον – καθώς και σε διάφορες περιοχές, κυρίως εκτός της πόλης της Ρόδου που τη μετέφερε εκεί ο ίδιος».

Επίσης, ανέφερε ότι πολλές φορές γινόταν βίαιος μαζί της, χτυπώντας την σε διάφορα μέρη του σώματός της, ενώ ταυτόχρονα την απειλούσε για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα προκειμένου να μην προσφύγει στις Αρχές, προκαλώντας της διαρκή φόβο και ανησυχία. Είχε διακόψει την επικοινωνία με τους γονείς της και μίλαγε μαζί τους μόνο μέσω του δικού του τηλεφώνου με αυτόν πάντα παρών. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία του ενώ όταν αυτός έφευγε, την κλείδωνε εντός της οικίας. Επίσης, ανέφερε ότι από τις συνευρέσεις με τους άνδρες έμεινε έγκυος και ο δράστης με απειλή βίας της ανάγκασε να διακόψει τη κύηση χορηγώντας της φαρμακευτική αγωγή στο νοσοκομείο, στο οποίο την οδήγησε ο ίδιος.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του 50χρονου ήρθε το βράδυ του Σαββάτου (14/10), όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι άνδρας που κατοικεί στη Ρόδο κρατά και εκδίδει παρά τη θέλησή της γυναίκα από τη Βουλγαρία. Το πρωί της Κυριακής (15/10) οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του, όπως και έγινε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.500 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου της ΕΛ.ΑΣ. για εμπορία ανθρώπων και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία κακοποιημένων γυναικών, εργαζόμενοι της οποίας παρέλαβαν το θύμα μαστροπείας προκειμένου να φιλοξενηθεί σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Σχετικά Άρθρα