Μαρουσάκης: Η αυριανή μέρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή

 Μαρουσάκης: Η αυριανή μέρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Ο καιρός αλλάζει, με καταιγίδες και βροχές στη μισή Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη ο μεγαλύτερος όγκος νερού, θα πέσει προς τη βορειοδυτική Ελλάδα, με τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα με την Αλβανία να δέχονται έντονα φαινόμενα.

Βροχές θα δούμε γενικότερα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα πιο δύσκολα, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, έρχονται την Τρίτη.

Αναφορικά με τη σημερινή ημέρα, θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες το πρωί, με τα φαινόμενα να εντείνονται αργότερα με τις βροχές και καταιγίδες να «χτυπούν» προς τα κεντρικά και βόρεια.

«Από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια, ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά», ανέφερε.

Η αυριανή ημέρα χρειάζεται προσοχή. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στα δυτικά και βόρεια – προς τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία – όπου θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από Τετάρτη και έπειτα, το κύμα θα κινηθεί πιο νότια και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές και από Πέμπτη και μετά μιλάμε και πάλι για βελτίωση, θα ανέβει και σημαντικά η θερμοκρασία.

Για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνοδεία ισχυρών και ψυχρών βοριάδων κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και κατά τόπους στα κεντρικά προειδοποιεί και ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Ντυθείτε πιο ζεστά , από αύριο το πρωί σε Μακεδονία και Θράκη, απ’ ότι κάνατε τις τελευταίες ημέρες, και κυρίως τα μικρά παιδιά που θα πάνε στο σχολείο!» προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, καλώντας παράλληλα τους Θεσσαλονικείς να δείξουν προσοχή στον κατά διαστήματα πολύ ισχυρό αλλά και ψυχρό Βαρδάρη. «Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα για καλό και για κακό», σημειώνει χαρακτηριστικά στη νέα ανάρτησή του. Μάλιστα, θα σημειωθούν και αρκετές βροχές την Τρίτη και την Τετάρτη κυρίως στα δυτικά – βορειοδυτικά και κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, τέλος, αναμένεται και πάλι προς τα τέλη της εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα