Σοκ στις Βρυξέλλες: Τζιχαντιστής πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 2 άτομα – Ομολόγησε την πράξη του με βίντεο στα social media (vid)

 Σοκ στις Βρυξέλλες: Τζιχαντιστής πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 2 άτομα – Ομολόγησε την πράξη του με βίντεο στα social media (vid)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών με τον δράστη να δηλώνει μέλος του ISIS και να ομολογεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι «δολοφόνησε άπιστους». Όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ τα θύματα πιθανώς είναι Σουηδοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί φορούσαν μπλούζες ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δράστη που φώναζε «Αλλαχού Άκμπαρ». Σημειώνεται ότι στη βελγική πρωτεύουσα την ώρα των πυροβολισμών έπαιζε αγώνας Σουηδία-Βέλγιο για τα προκριματικά Euro 2024.

Βίντεο την στιγμή της δολοφονίας

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να απεικονίζεται η στιγμή της δολοφονίας. Ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για έναν τραυματία.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ και στη συνέχεια να κυνηγά περαστικούς πυροβολώντας αδιακρίτως. Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, ο δράστης πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος.

Στο τέλος, φαίνεται να μπαίνει σε ένα κτίριο και να πυροβολεί ανθρώπους που είχαν τρέξει στο εσωτερικό του. Ένας άνθρωπος φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και ο δράστης συνεχίζει να τον πυροβολεί.

Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του με βίντεο στο facebook

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μετέδωσε στα social media, ο δράστης φέρεται να είπε ότι είναι μέλος του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και ότι δολοφόνησε «άπιστους». Στο βίντεο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είπε «ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Σχετικά Άρθρα