Ζαχαριάδης: Ο Μπακογιάννης ήταν αποτυχημένος Δήμαρχος, έπρεπε να φύγει

 Ζαχαριάδης: Ο Μπακογιάννης ήταν αποτυχημένος Δήμαρχος, έπρεπε να φύγει

Για τα αποτελέσματα εκλογών σε δήμους και περιφέρειες και τη μεγάλη νίκη – ανατροπή του Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων, μίλησε ο Κώστας Ζαχαριάδης στην εκπομπή “Live News”.  Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης, αρχικά είπε: «Μεγάλος νικητής είναι ο Χάρης Δούκας. Αν για κάτι είμαι χαρούμενος, είναι που τον ψήφισα στον β’ γύρο εκλογών και κέρδισε».

Για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας σχολίασε: «Κερδισμένη καταρχήν είναι η πόλη. Εμείς ξεκινώντας είχαμε πει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος και πρέπει να φύγει. Χαιρόμαστε που κέρδισε ένας άνθρωπος που έχουμε κοντινές θέσεις και κοινά προγράμματα. Το κρίσιμο είναι να κάνουμε τα πέντε επόμενα χρόνια μία Αθήνα καλύτερη».

Στην κριτική ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έφερε τελικά, κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης: «Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μία αντίφαση εδώ πέρα, δηλαδή για τους κομματικούς σχηματισμούς ποια είναι η σειρά; Αυτό που είδαμε στην περιφέρεια της Αθήνας ή αυτό που είδαμε στον δήμο της Αθήνας; Μην ”χαμηλώνουμε” το θέμα. Εδώ υπάρχει ένα στοίχημα, με προοδευτική διοίκηση η πόλη να πετύχει».

Και πρόσθεσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική υπόθεση, έτσι την αντιμετώπιζε η ΝΔ κι έχασε».

Σχετικά για την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε: «Είναι ένα ευρύτερο σήμα μίας αλαζονικής συμπεριφοράς. Και είναι κι ένα σήμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και αήττητος. Αυτό που φαντάζει σχεδόν αδύνατο μπορεί να είναι εφικτό με συνεργασίες και σχέδιο».

Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και στις ευρωεκλογές; «Στις ευρωπαϊκές εκλογές έχουμε μονή καταγραφή. Πρέπει ο καθένας να ορίσει τον πολιτικό του αντίπαλο».

Σχετικά Άρθρα