Ισραήλ: Πάνω από 2.800 τα θύματα από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

 Ισραήλ: Πάνω από 2.800 τα θύματα από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Περισσότεροι από 2.808 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10.850 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Την ίδια ώρα ατελείωτες είναι οι ουρές που σχηματίζουν εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας προκειμένου να πάρουν λίγο ψωμί. Σύμφωνα με το BBC οι ουρές καταγράφονται στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, λίγο μετά μετά την εντολή του Ισραήλ για εκκένωση της βόρειας Γάζα.

Ο Ρούσντι Αμπουαλούφ, ανταποκριτής του BBC περιέγραψε ότι έδιναν μόνο πέντε κομμάτια ψωμί στον καθένα ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι συγκατοικούν μαζί με άλλες οικογένειες στα σπίτια και πρέπει να τους ταΐσουν καθώς υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν από ασητία.

Την εκτόξευση ρουκετών προς την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσαν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων».

Τρόμος επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Οπως μεταδίδουν οι Τimes of israel κάνει λόγο για εκτόξευση ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς που στοχεύουν τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα