Γάζα: Γιατρός ξεσπά αντικρίζοντας νεκρούς στο νοσοκομείο τον πατέρα και τον αδερφό του

 Γάζα: Γιατρός ξεσπά αντικρίζοντας νεκρούς στο νοσοκομείο τον πατέρα και τον αδερφό του

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που καταγράφει τον θρήνο ενός γιατρού, που ενώ εργαζόταν στη μονάδα τραυμάτων του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Γάζα, αντίκρισε τα άψυχα σώματα του πατέρα του και του αδερφού του, που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών στο διαμέρισμά τους.

Ο γιατρός δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί και ξεσπά σε λυγμούς. Οι άνθρωποι γύρω του τον αγκαλιάζουν και τον απομακρύνουν. Οι γιατροί στέκονται στο πλευρό του και προσπαθούν να τον παρηγορήσουν, με τον ίδιο να κλαίει και να ευχαριστεί τον Θεό.

«Πρέπει να συνέλθεις. Να πεις ευχαριστώ στον Θεό» του λέει ένας γιατρός, που προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, λέγοντας ότι ο πατέρας του πήγε στο Χατζ (ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα) μόνος του επειδή ήξερε. Σου είπε “δεν θέλω να το αναβάλλω και να σε περιμένω. Αρνήθηκε να αναβάλλει το Χατζ και είπε “όχι, θέλω να πάω τώρα”. Και ήρθε σε εμάς, τον εξετάσαμε και πήγε και γύρισε πίσω», του είπε ο συνάδελφός του.

@aljazeeraenglish This is the moment a doctor in #Gaza sees the bodies of his father and brother arrive at the trauma unit at al-Shifa Hospital. They had been killed by an #Israeli air strike on their apartment building. #palestine #gazastrip #gazacity #israel #gazapalestine #palestiniantiktok ♬ original sound – Al Jazeera English

Σχετικά Άρθρα