ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις: 18 μήνες λειτουργίας της μεγαλύτερης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα

 ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις: 18 μήνες λειτουργίας της μεγαλύτερης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα

Το ζήτημα της υπογεννητικότητας είναι μείζον για τη χώρα μας, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, καθώς είναι εξαιρετικά αρνητικό στοιχείο για το μέλλον της Ελλάδας ότι η αναλογία του παιδικού πληθυσμού (0-14 ετών) συνεχώς περιορίζεται και η αναλογία των υπερηλίκων (άνω των 65 ετών) διαρκώς αυξάνεται. Πλέον αυτού, η υπογονιμότητα επηρεάζει την καθημερινότητα και την ψυχολογία χιλιάδων ζευγαριών.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Πολύτιμη συμβολή στην εκπλήρωση του ονείρου ζωής πολλών υπογόνιμων ζευγαριών να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί, με ασφάλεια, παρέχει, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η λειτουργία της πρότυπης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, που διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και το προηγμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριο, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, στο οποίο εφαρμόζονται οι πιο καινοτόμες και εξειδικευμένες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως συστήματα Time-lapse με καινοτόμους επωαστές νέας τεχνολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα εξαερισμού LifeAire IVF που βελτιώνει έως και 14.9% τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύστημα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RI Witness, σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log&Guard, πρωτοποριακά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, και Τράπεζα Κατάψυξης.

Στη Μονάδα, λειτουργεί αυτόνομο Εργαστήριο Γενετικής, το πρώτο στην Ελλάδα αδειοδοτημένο από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το Εργαστήριο λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επιτρέποντας τη γενετική ανάλυση των εμβρύων στο πλαίσιο της προεμφυτευτικής διάγνωσης, εντός της Μονάδας.

Η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις αποτελεί ορόσημο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας στο συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας. Έχει φέρει νέα πρότυπα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και έχει γίνει σημείο αναφοράς για θεραπείες γονιμότητας, όχι μόνο σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και ελπίδα σε χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια. Η Μονάδα υποστηρίζεται από μια κορυφαία ομάδα ιατρών, κλινικών εμβρυολόγων και καταξιωμένων ειδικών, εξειδικευμένων στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, που έχουν εκπαιδευτεί στα καλύτερα κέντρα παγκοσμίως, καθώς και από έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και της νοσηλευτικής φροντίδας.

Η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τον Τουρισμό Υγείας, ένα ολοένα και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα για τον Τουρισμό και την Οικονομία της χώρας.

Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε και κατά την πρόσφατη παρουσίαση -με τίτλο ”Made with Love and Science”– στους ιατρικούς συντάκτες, της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, στο θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών, μέλη της Διοίκησης, καθώς και στελέχη της Μονάδας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Πελαργός», που αφηγείται με ευαισθησία και ρεαλισμό την ιστορία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει θέματα γονιμότητας, αναδεικνύοντας πως με τη δύναμη της αγάπης και της επιστήμης μπορεί να γεννηθεί ένα μικρό θαύμα. 

Σχετικά Άρθρα