Η “επιστροφή” Τσίπρα: Το εντυπωσιακό γραφείο στην Αμαλίας και η νέα …έδρα στον Πειραιά- Αποχή από τα του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις πιέσεις

 Η “επιστροφή” Τσίπρα: Το εντυπωσιακό γραφείο στην Αμαλίας και η νέα …έδρα στον Πειραιά- Αποχή από τα του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις πιέσεις

Επί της λεωφόρου Αμαλίας, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρας προετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο πολιτικό του γραφείο, έναν χώρο που αρμόζει σε πρώην πρωθυπουργό και ιστορικό ηγέτη παράταξης, με εντυπωσιακή θέα προς τον Εθνικό Κήπο και την Βουλή. Μετά την πρώτη βαρύνουσας σημασίας εμφάνισή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιστρέφει στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, όχι όμως και στα εσωτερικά του κόμματός του.

Η αποχή του από τις διαμάχες και την εσωστρέφεια θα συνεχιστεί, παρότι ως “εγγυητής της ενότητας” (όπως ο ίδιος έχει πει για τον ρόλο του) δέχεται ήδη παροτρύνσεις να βάλει τα πράγματα “στην σειρά”. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι ενώ συνεργάτες του νέου προέδρου (ο Γ. Τσίπρας με συνέντευξή του στο Action24) μιλούν καθαρά για την υπονόμευσή του, δείχνοντας προς την πλευρά Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου -αλλά όχι και του Παύλου Πολάκη που πλέον είναι υπαρχηγός του Στέφανου Κασσελάκη-, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διατυπώσει την άποψή του. Υπονομεύτηκε ή όχι, και από ποιούς; Αυτή είναι μία ερώτηση που θα του διατυπωθεί με την πρώτη ευκαιρία και το γνωρίζει.

Γραφείο και στον Πειραιά

Σε αυτή την εξίσωση της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ μοναδική σταθερά είναι ο Αλέξης Τσίπρας που μπορεί να μην μπαίνει στην αριθμητική των ισορροπιών ωστόσο είναι ο μόνος ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως Βουλευτής της Α΄ Πειραιά σχεδιάζει να παραμείνει ενεργός και να ασκήσει τα καθήκοντά του στη Βουλή με τις πληροφορίες να το θέλουν να ανοίγει εκτός από γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός στην Αθήνα και ένα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στον Πειραιά έχει και ισχυρούς φίλους, όπως είναι -παρότι εκ πρώτης όψεως περάδοξο- ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο ισχυρότερος παράγοντας της περιοχής που συνομιλεί με ευκολία με όλους τους εφοπλιστές και διατηρεί στενή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στα σχέδια του μάλιστα είναι να συγκεντρώνει υλικό από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για τα πειραϊκά προβλήματα. Φυσικά ο κ. Τσίπρας δεν υπόκειται τυπικά και πολιτικά στον έλεγχο του προεδρείου της ΚΟ και η πρώτη ερώτηση που θα καταθέσει ίσως και να ανοίξει δίοδο πέρα από την υψηλή επιστασία των Πολάκη και Τζάκρη.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα περιμένει τα θέματα αυτά να πάρουν το δρόμο τους προτού εκείνος κινηθεί ώστε να μην χρεωθεί οποιαδήποτε κίνηση παρέμβασης. Το ερώτημα είναι όμως πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η κατάσταση στην ΚΟ και πόσο θα τραβήξουν το σχοινί και οι δυο πλευρές.

Σχετικά Άρθρα