Γαλλία: Εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά το Λούβρο λόγω προειδοποίησης για βόμβα

 Γαλλία: Εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά το Λούβρο λόγω προειδοποίησης για βόμβα

Μετά το Ανάκτορο των Βερσαλλιών κλείνει και το μουσείο του Λούβρου, υπό τον φόβο μιας πιθανής επίθεσης από τρομοκράτες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα γαλλικά μέσα.

Απειλή για ύπαρξη βόμβας στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών κινητοποίησε τις γαλλικές Αρχές που έκλεισαν το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Πρόκειται για το δεύτερο αξιοθέατο στην Γαλλία, κοντά στο Παρίσι, που κλείνει για το φόβο επίθεσης από τρομοκράτες, μετά από επιθέσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν το κάλεσμα σε βία από ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή. Οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.

Νωρίτερα είχε κλείσει και το Μουσείο του Λούβρου για λόγους ασφαλείας με φόντο τους φόβους για επίθεση από τρομοκράτες μετά από επιθέσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

«Το Λούβρο έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «αποφασίσαμε (…) να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα» προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος.

Επίσης, ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare de Lyon στο Παρίσι εκκενώθηκε λόγω τρομοκρατικής απειλής.

H Γαλλία κινητοποιεί 7.000 στρατιώτες για επιπλέον περιπολίες ασφαλείας

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών για να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του, μία ημέρα αφού ένας εκπαιδευτικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ισλαμιστική επίθεση.

Η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας χθες, Παρασκευή, αφού ένας 20χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα έναν εκπαιδευτικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στην πόλη Αράς της βόρειας Γαλλίας.

Από το γραφείο του Μακρόν ανακοινώθηκε πως οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας. Θα ενισχύσουν μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιο της διεξάγουν τακτικά περιπόλους σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικά μέρη.

Η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας κηρύχθηκε καθώς η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και αντιμετωπίζει απόψε στα προημιτελικά τη Νότια Αφρική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως η επίθεση στο Αράς συνδέεται με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν αιματηρή επιδρομή στο ισραηλινό έδαφος.

Σχετικά Άρθρα