Γάζα: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή

 Γάζα: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή

Νεκρός έπεσε ο Άλι Κάντι, εκ των ηγετών της Χαμάς, μετά από αεροπορική επιδρομή στη Γάζα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο άνθρωπος που καθοδήγησε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Ένας διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η πληροφορία για τον θάνατο αυτού του Παλαιστίνιου, του Άλι Κάντι, στη Γάζα, βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ).

Ο Άλι Κάντι είχε αποφυλακιστεί από τις ισραηλινές αρχές στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε για την απελευθέρωση του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ο τελευταίος είχε απαχθεί στις 25 Ιουνίου 2006 από τη Χαμάς και αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Οκτωβρίου 2011, έχοντας περάσει πεντέμισι χρόνια σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του διοικητή με το όνομα “Άλι αλ Κάντι” και δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για την τύχη του. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο 37χρονος αλ Κάντι κατάγεται από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και απελάθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είναι ο διοικητής της μονάδας “Νούσμπα”.