Τραγική ειρωνεία: Η Χαμάς σκότωσε Αμερικανίδα που ήταν κατά των ισραηλινών επεμβάσεων στη Γάζα

 Τραγική ειρωνεία: Η Χαμάς σκότωσε Αμερικανίδα που ήταν κατά των ισραηλινών επεμβάσεων στη Γάζα

Μέσα στο δωμάτιο ασφαλείας του σπιτιού τους στο αιματοβαμμένο κιμπούτς Κφαρ Αζά δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες των τρομοκρατών της Χαμάς η 67χρονη Σίντι Φλας από τη Μινεσότα και ο σύζυγός της, ο 66χρονος Ιγκάλ Φλας. Είναι ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της επίθεσης των τρομοκρατών στο κιμπούτς, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η 34χρονη κόρη τους Κέρεν δήλωσε στο CNN ότι έμαθε την Πέμπτη ότι οι γονείς της σκοτώθηκαν. Περιέγραψε μάλιστα τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η μητέρα της στην ομάδα της γειτονιάς, περιγράφοντας την επίθεση όπως εκτυλίχθηκε. Η γυναίκα τα έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου και η μαμά της έστειλε μήνυμα στην ομάδα ζητώντας από κάποιον να έρθει να βοηθήσει, λέγοντας ότι «κατάφεραν να εισβάλουν στο δωμάτιο ασφαλείας».

«Αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος άκουσε νέα τους», δήλωσε η κόρη του ζευγαριού. Ο Ιγκάλ είχε γεννηθεί στο Ισραήλ, γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος που σπάνια μιλούσαν για τις εμπειρίες τους.

Καθώς δεν είχε νέα τους για μέρες και δεν γνώριζε πού βρίσκονται, η Κέρεν Φλας δήλωσε στο CNN ότι η μόνη μικρή παρηγοριά που βρήκε μετά την τραγική είδηση είναι ότι «προφανώς πέθαναν ακαριαία, οπότε τουλάχιστον ήταν γρήγορο και σχετικά ανώδυνο». «Μόνο που βίωσαν πριν τον τρόμο».

Είπε ακόμη ότι η μητέρα της είχε ακλόνητη ελπίδα στην ανθρωπότητα και διαμαρτυρόταν για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

«Κάθε φορά που γινόταν μια στρατιωτική επιχείρηση, πάντα διαμαρτυρόταν. Ήταν εκεί και διαμαρτυρόταν συνέχεια για να μην καταστρέψουν [τη Γάζα] – για να δουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει, γιατί δεν φέρεσαι έτσι στους ανθρώπους, όποιες και αν είναι οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και η εθνικότητά τους».

«Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ», είπε για τον Ιγκάλ και τη Σίντι η κόρη τους. «Ήταν καλοί άνθρωποι. Νοιάζονταν για τους άλλους ανθρώπους. Αγωνίζονταν για τα δικαιώματα και τις φωνές των άλλων ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα