Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-Σου -Ιστορικοί οι δεσμοί των δύο χωρών

 Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-Σου -Ιστορικοί οι δεσμοί των δύο χωρών

Η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών σφυρηλατήθηκαν στους κοινούς αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή του ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον πόλεμο της Κορέας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έκτοτε οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κορέας αναπτύσσονται σταθερά σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη Ναυτιλία και το Εμπόριο, προς όφελος των δύο λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κορέας στην Ελλάδα θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση περαιτέρω εμβάθυνσης και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Κορεάτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε, και εκείνος, στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, τα θεμέλια των οποίων έχουν ποτιστεί -όπως τόνισε- με το αίμα δεκάδων Ελλήνων πεσόντων κατά τον πόλεμο της Κορέας. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πλέον σε πλήθος τομέων, όπως η Οικονομία, το Εμπόριο, η Βιομηχανία, η Ναυτιλία και η Ναυπηγική.

Υπενθύμισε, χαρακτηριστικά, ότι το 1972 ναυπηγήθηκαν τα πρώτα ελληνικά πλοία στα ναυπηγεία της Κορέας, σηματοδοτώντας την έναρξη αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Σημείωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα και η Κορέα αγωνίζονται πάντα για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Σχετικά Άρθρα