Νέο κατηγορητήριο για Μενέντεζ: Για συνωμοσία ως ξένος πράκτορας υπέρ της Αιγύπτου!

 Νέο κατηγορητήριο για Μενέντεζ: Για συνωμοσία ως ξένος πράκτορας υπέρ της Αιγύπτου!

Νέο κατηγορητήριο κατατέθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Μανχάταν. Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, κατηγορείται για συνωμοσία ως ξένος πράκτορας, για λογαριασμό της Αιγύπτου

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ την Πέμπτη ότι ενήργησε κρυφά ως πράκτορας της κυβέρνησης της Αιγύπτου ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, προσθέτοντας στο πλατό των ποινικών κατηγοριών για τις οποίες κατηγορήθηκε ο Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ τον προηγούμενο μήνα.

Εισαγγελείς στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν των ΗΠΑ αποκάλυψαν ένα επικαιροποιημένο κατηγορητήριο που προσθέτει την κατηγορία της συνωμοσίας για έναν δημόσιο υπάλληλο να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας, με τον ισχυρισμό ότι ο Menendez, η σύζυγός του, Nadine Menendez. και ένας επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ, ο Wael Hana, χρησιμοποίησε τη θέση του στη Γερουσία για να ωφελήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου χωρίς να εγγραφεί ως ξένοι πράκτορες.

Το νέο κατηγορητήριο έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου ένα ομοσπονδιακό μεγάλο δικαστήριο απήγγειλε και τους τρεις – μαζί με άλλους δύο επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ – για συνωμοσία για δωροδοκία, συνωμοσία για απάτη έντιμων υπηρεσιών και συνωμοσία για εκβίαση. Αυτό το σύνολο κατηγοριών επικεντρώθηκε επίσης στις υποτιθέμενες προσπάθειες του Μενέντεζ να συνηγορήσει υπέρ της Αιγύπτου.

Σχετικά Άρθρα