Δεύτερος γύρος: Χάνει ο Ζέρβας, κερδίζει ο Πτωχός, κλείνει η ψαλίδα Αγοραστού-Κουρέτα παρά το σώου Μπέου- Αγνωμοσύνη Δούκα με υπογραφή Ανδρουλάκη

 Δεύτερος γύρος: Χάνει ο Ζέρβας, κερδίζει ο Πτωχός, κλείνει η ψαλίδα Αγοραστού-Κουρέτα παρά το σώου Μπέου- Αγνωμοσύνη Δούκα με υπογραφή Ανδρουλάκη

Τα σημάδια δείχνουν πως η Ν.Δ θεωρεί “χαμένη υπόθεση” την μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως ο πρωθυπουργός έχει ρίξει το βάρος του στις περιφέρειες Πελοπονήσσου (κυρίως) για την εκλογή του Δημήτρη Πτωχού και Θεσσαλίας. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φέρεται -στις μετρήσεις- να χάνει από τον Στέλιο Αγγελούδη και μάλλον εύκολα.

Τον ανεξάρτητο -προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ- υποψήφιο στήριξε επισήμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Θεσσαλονικιού προέδρου της Κ.Ο Σωκράτη Φάμελλου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται γενικώς γενναιόδωρο σε στήριξη προς υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον Χάρη Δούκα στην Αθήνα. Ξενίζει, ωστόσο, ότι ο τελευταίος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να πει ότι θα στήριζε τον πρώτο εφόσον ήταν εκείνος στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Αυτό ίσως του στοιχίσει, καθώς “πάγωσε” το εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ο ίδιος ο κ. Δούκας, ωστόσο, σε συνομιλητές του αφήνει να εννοηθεί πως αυτές είναι οι εντολές από την Χαριλάου Τρικούπη. Ήτοι, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει επ΄ ουδενί να εμφανιστεί ότι συνεργάζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Θεσσαλία, πάντως, οι μετρήσεις δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του Κ. Αγοραστού και του Δ. Κουρέτα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), παρά την στήριξη της Ν.Δ στον πρώτο.

Κάποιοι δημοσκόποι λένε ότι ίσως ο σφικτός εναγκαλισμός του Κ. Αγοραστού με τον Αχ. Μπέο δεν του βγει σε καλό.
Τί έχει συμβεί; Επί Daniel και Elias αντάλλασσαν κατηγορίες για το ποιος φταίει για τις καταστροφές, ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, ενίοτε και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Προχθές, τα πράγματα άλλαξαν. Ο επανεκλεγείς Αχιλλέας Μπέος προσέφερε την στήριξη του στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, όπως επεδίωκε ο τελευταίος, και μαζί έκαναν αυτοψία στο χείμαρρο Κραυσίδωνα που πλημμύρισε πριν από ένα μήνα, για να φωτογραφηθούν και να τους καμαρώσουν οι Θεσσαλοί.

Σχετικά Άρθρα