Νετανιάχου: Ανακοίνωσε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης – “Στην άκρη οι διαφορές για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το ISIS”

 Νετανιάχου: Ανακοίνωσε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης – “Στην άκρη οι διαφορές για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το ISIS”

«Βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο και από το ISIS», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο διάγγελμά του, ανακοινώνοντας την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ, το Πολεμικό Συμβούλιο που θα αντιμετωπίσει τη Χαμάς. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να σχηματίσει ένα πολεμικό υπουργικό συμβούλιο με τον πρώην υπουργό Άμυνας και ηγέτη του κεντρώου κόμματος της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ και να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη σύγκρουση, αναφέρεται σε κοινή δήλωση του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Γκαντζ.

Αύριο (12/10) στις 19:00, η Κνεσέτ θα συγκαλέσει ψηφοφορία ώστε να εγκρίνει την προσθήκη πέντε μελών του κοινοβουλίου στην –πρόσφατα ανακοινωθείσα– κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Οι Μπένι Γκαντς, Γκάντι Άιζενκοτ, Γκιντεόν Σά’αρ, Χίλι Τρόπερ και Γιφάτ Σάσα – Μπίτον αναμένεται να ενταχθούν τόσο στην κυβέρνηση, όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ακόμη, ο Μπένι Γκαντς θα συμμετάσχει σε Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Υπουργό Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ. Τα πέντε πρόσωπα θα ορκισθούν Υπουργοί αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Σχετικά Άρθρα