Ιράν κατά Ισραήλ: Επιδιώκετε “γενοκτονία” – Φυλλάδια στη Γάζα: “Βρείτε καταφύγιο”

 Ιράν κατά Ισραήλ: Επιδιώκετε “γενοκτονία” – Φυλλάδια στη Γάζα: “Βρείτε καταφύγιο”

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει “γενοκτονία” με την επιβολή της πολιορκίας κατά της Γάζας, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, πριν από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Ιράκ την Πέμπτη.

“Σήμερα, η συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου από τον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές εναντίον των αμάχων της Γάζας, με την πολιορκία, την διακοπή του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος και την άρνηση εισόδου φαρμάκων και τροφίμων, έχει δημιουργήσει συνθήκες όπου οι Σιωνιστές επιδιώκουν μια γενοκτονία όλων των ανθρώπων στη Γάζα”, αναφέρει στο Reuters ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

“Ο πόλεμος που παρακολουθούμε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι μόνο ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον της Χαμάς, είναι ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον όλων των Παλαιστινίων”.

Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας 

Φυλλάδια τα οποία προειδοποιούν τους κατοίκους της πόλης Beit Lahia στη Λωρίδα της Γάζας να βρουν καταφύγιο έριξαν από αέρος οι Ισραηλινοί.

Το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα Αραβικά προειδοποιεί τους κατοίκους ότι κτήρια που έχει καταλάβει η Χαμάς θα καταστραφούν. Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, αναφέρει ότι εξαιτίας των πράξεων της Χαμάς, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναλαμβάνουν δράση και ζητάει από τους κατοίκους να βουν καταφύγιο.

Σχετικά Άρθρα