Εκπρόσωπος Νετανιάχου στην ΕΡΤ: Θα εξαφανίσουμε την Χαμάς

 Εκπρόσωπος Νετανιάχου στην ΕΡΤ: Θα εξαφανίσουμε την Χαμάς

Η εκπρόσωπος του Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και τις επαφές του πρωθυπουργού της χώρας με τις ΗΠΑ. Η Ταλ Χάινριχ τόνισε πως η χώρα θα «εξαφανίσει» την Χαμάς. «Έχει μετατρέψει τη Γάζα σε βάση τρομοκρατών είναι το νέο ισλαμικό χαλιφάτο. Η χώρα που προσφέρει καταφύγιο στους τρομοκράτες της Χαμάς θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη για το αν και πως θα βοηθήσουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ, απάντησε πως «δεν μπορώ να σχολιάσω στο στρατιωτικό επίπεδο, αλλά μπορώ να σας πω ότι ήδη λαμβάνουμε ανεφοδιασμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως είπε και ο υπουργός εξωτερικών ήδη αναπληρώνονται οι ελλείψεις στα πυρομαχικά του Σιδηρούν θόλου».

Στο ερώτημα για το αν επιβεβαιώνονται οι φήμες για αποκεφαλισμούς νηπίων, δεν απάντησε ξεκάθαρα.

«Η Χαμάς έχει διαπράξει θηριωδίες αντίστοιχες με αυτές του ISIS ακούσαμε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να λέει ότι ανάμεσα στις θηριωδίες αυτές υπήρξαν περιπτώσεις αποκεφαλισμών και δεν θα κάνω κάποιο περισσότερο σχόλιο για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας η αντιμετώπιση της Χαμάς θα πρέπει να είναι η κατά τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε η παγκόσμια κοινότητα τον ISIS, αυτόν τον τρομοκρατικό οργανισμό».

Για το ενδεχόμενο η σύρραξη αυτή να φέρει πιο ενεργή εμπλοκή από το Ιράν ή τον Λίβανο, σχολίασε: «Περισσότερο από το 93% της χρηματοδότησης της Χαμάς προέρχεται από το Ιράν και για αυτό το λόγο όταν αναφέρομαι στην Χαμάς και τον ISIS αναφέρομαι σε αυτούς ως ISIS με στεροειδή γιατί στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα έθνος το οποίο τους υποστηρίζει. Μην προκαλέσετε το Ισραήλ γιατί θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας θα υπερασπιστούμε τον λαό μας και αυτό ακριβώς κάνουμε» απάντησε.

Σχετικά Άρθρα