Φάμελλος: “Κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα”

 Φάμελλος: “Κρίσιμη  στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε μία κρίσιμη διαδικασία μετάβασης μετά τα σοκ της διπλής εκλογικής ήττας, της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα και της εκλογής νέου προέδρου», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Είναι πράγματι μία κρίσιμη και “ευαίσθητη” στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία για την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών μοιραζόμαστε την αγωνία για έναν δυνατό, ενιαίο και αποτελεσματικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ένα προοδευτικό, οικολογικό, αριστερό, δημοκρατικό κόμμα που θα ασκεί αντιπολίτευση αλλά και θα προτείνει μία προοδευτική διέξοδο».

Αυτοδιοικητικές εκλογές

«Κεντρική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήδη από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν να στηρίξουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις και παρατάξεις με προοδευτική ατζέντα. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι όλοι και όλες, φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο της Κυριακής, όπου υπάρχει, επειδή η αυτοδιοίκηση είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπόθεση για να αφήσουμε τις αποφάσεις σε άλλους. Στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού εκδηλώθηκε από την πρώτη Κυριακή μεγάλη δυσαρέσκεια για τις δημοτικές αρχές, που συνδέεται με μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, στην ποιότητα ζωής, στους ελεύθερους χώρους, στις συγκοινωνίες, κλπ. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει αλλαγή στις διοικήσεις αυτών των δήμων. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού ανέφερε:

«Αυτοί οι δήμοι και οι διοικήσεις Ζέρβα, Δαρδαμανέλη και Τσαμασλή μοιράζονται κοινά προβλήματα. Υπήρξε αρνητικό αποτύπωμα της θητείας των προηγούμενων διοικήσεων που δεν άρθρωσαν λόγο για να ενισχύσουν την αυτοδιοίκηση, δεν άρθρωσαν λόγο διεκδίκησης για τον τόπο τους π.χ. χρηματικούς ή ανθρώπινους πόρους. Έχουν καταδικάσει σε υποβάθμιση τους δήμους που διοικούν. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πρασίνου και ελεύθερων χώρων και στους τρεις δήμους», είπε τονίζοντας πως «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε αυτούς τους τρεις δήμους που οι διοικήσεις τους έχουν επιλέξει να εξυπηρετούν τις βλέψεις τής κυβέρνησης και τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη και όχι τα συμφέροντα των δημοτών τους».

«Ο κ. Ζέρβας έχει ευθύνη για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα δημιουργήσει το fly-over, για την καθυστέρηση του μετρό Θεσσαλονίκης, για την καθυστέρηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για την υποβάθμιση της συγκοινωνίας και του ΟΑΣΘ, για την απουσία αστικού πρασίνου, την Πλατεία Ελευθερίας, κλπ. Υπάρχουν κυβερνητικές πιέσεις, έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να στηρίξουν τον κ. Ζέρβα και την απουσία έργου του για τη Θεσσαλονίκη αλλά οι πολίτες αντέδρασαν ήδη στον πρώτο γύρο», είπε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλία

Σχολίασε επίσης τις χθεσινές δηλώσεις-«εκβιασμό» εκ μέρους του κ. Αυγενάκη που συνέδεσε την στήριξη των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας με την επανεκλογή του κ. Αγοραστού στην Περιφέρεια: «Είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση ενός υπουργού μίας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ως λάφυρο/ρουσφέτι».

Ο Σ. Φάμελλος καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει ανταποκριθεί εδώ και ένα μήνα στο αίτημα που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη Θεσσαλία καθώς και στο ότι αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση δεν ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία από την ΕΕ.

Στάθηκε ακόμη στις ευθύνες των κ.κ. Μητσοτάκη και Αγοραστού για την καταστροφή στη Θεσσαλία: «Γνώριζαν από το 2018 τι αντιπλημμυρικά έργα θα έπρεπε να είχαν γίνει στη Θεσσαλία αφού, και με τη δική μου συμβουλή ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τότε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ολοκληρώσει σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας και σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών. Αυτά τα σχέδια έβαλαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αγοραστός στο συρτάρι».

Σχετικά Άρθρα