Ισραήλ: Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τη “σφαγή” των βρεφών στο Κφαρ Αζά – Ισχύει λέει εκπρόσωπος του Νετανιάχου – Διαψεύδει η Χαμάς

 Ισραήλ: Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τη “σφαγή” των βρεφών στο Κφαρ Αζά – Ισχύει λέει  εκπρόσωπος του Νετανιάχου – Διαψεύδει η Χαμάς

Το υπουργείο Εξωτερικών στο Ισραήλ δεν επιβεβαιώνει μέχρι αυτή τη στιγμή πως σφαγιάστηκαν 40 παιδιά από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη φονική επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Την Τρίτη, στον λογαριασμό @Israel στην πλατφόρμα Χ (ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ) αναρτήθηκε ένα βίντεο του ενημερωτικού σταθμού i24NEWS που έδειχνε μια δημοσιογράφο να περιγράφει, την καταστροφή που είδε στο κιμπούτς αυτό, σε μια επίσκεψη που οργανώθηκε για τον Τύπο υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού.

«40 μωρά δολοφονήθηκαν» έγραφε η λεζάντα στο βίντεο αυτό.

«Κανείς (από τους στρατιώτες που μπήκαν στο Κφρα Αζά μετά την ανακατάληψή του από τον ισραηλινό στρατό) δεν μπορούσε να περιμένει (ένα τέτοιο μακάβριο θέαμα), είπε η ίδια δημοσιογράφος σε ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του καναλιού. Η ρεπόρτερ αναφέρει επίσης «τις φρικιαστικές εικόνες» που της περιέγραψαν οι στρατιώτες και τα «τουλάχιστον 40 μωρά» που σκοτώθηκαν.

Από την Τρίτη, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επανέρχονται τα μηνύματα για τα «40 δολοφονημένα μωρά», ως παράδειγμα της βαρβαρότητας των ανδρών της Χαμάς. Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των βρεφών που σκοτώθηκαν στο Κφαρ Αζά, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο υπάγεται ο λογαριασμός @Israel, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανέναν αριθμό σε αυτό το στάδιο».

Σύμφωνα με τον απόστρατο υποστράτηγο Ιτάι Βερούβ, «70 ένοπλοι, εκπαιδευμένοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν στο Κφαρ Αζά γύρω στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου για να διαπράξουν «μια σφαγή, μια καταστροφή». Περίπου 400 άνθρωποι ζούσαν στο Κφαρ Αζά, μια αγροτική κοινότητα που απέχει 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή αυτή έκαναν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς αμάχους ή και 150, μεταξύ των οποίων και αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών. Ένας από αυτούς, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε επίσης λόγο για ακρωτηριασμούς και αποκεφαλισμούς, αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα.

Ισχύει λέει το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Πάντως από την πλευρά του, η εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού σημείωσε πως έχουν εντοπιστεί αποκεφαλισμένα βρέφη στο Κφαρ Αζά. «Μωρά, μερικά από αυτά με κομμένα κεφάλια. Αυτό ακούμε από στρατιώτες», δήλωσε.

Η Χαμάς διέψευσε την Τετάρτη τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για επίθεση σε παιδιά κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της στο Ισραήλ. «Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς απέρριψε σθεναρά τους ψευδείς ισχυρισμούς που προωθούνται από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές της ελευθερίας σκοτώνουν παιδιά και στοχοποιούν αμάχους», ανέφερε η Χαμάς στο κανάλι της στο Telegram.

Σχετικά Άρθρα