Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη – Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

 Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη – Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12:00, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που συγκαλείται εκτάκτως, θα αξιολογηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την «απάντησή» του στη Λωρίδα της Γάζας, θα γίνει εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων για την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα γίνει συντονισμός των όποιων ενεργειών κριθεί σκόπιμο να αναληφθούν σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Θεωρείται βέβαιο πως ένα από τα θέματα που συζητηθούν είναι και το μεταναστευτικό υπό το πρίσμα της σύγκρουσης στην περιοχή, αλλά και των μέτρων ασφαλείας που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Στο ΚΥΣΕΑ, εκτός του πρωθυπουργού, μετέχουν

  • ο Υπουργός Εξωτερικών, 
  • ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,
  • ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
  • ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου
  • ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
  • ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και
  • ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα κατά την προσέλευση του, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ.

Ανέφερε δε ότι «Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση»

Ακόμη, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «Αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία». Όπως τόνισε, «η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες».

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, στο Μουσκάτ του Ομάν δήλωσε ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις».

Σχετικά Άρθρα