30αρια, βροχές και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά – Κολυδάς: Μίνι κακοκαιρία

 30αρια, βροχές και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά – Κολυδάς: Μίνι κακοκαιρία

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και τοπικά 30 και στα νησιά 17 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο Twitter δίνει το στίγμα του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Όπως γράφει ο καιρός είναι καλός με κανονικές θερμοκρασίες, ανέμους έως 6 μποφόρ με μία εξαίρεση.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μόνο την Τετάρτη θα έχουμε μία μίνι κακοκαιρία που θα φέρει φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ – Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα ανατπυχθούν νεφώσεις και κυρίως στην κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2023
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοαντολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 26 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα.
Η ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στσα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως τις πρωινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα