ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει “τραμπούκικη” επίθεση του διοικητή του Ν. Άγιοι Ανάργυροι σε βάρος ιατρών

 ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει “τραμπούκικη” επίθεση του διοικητή του Ν. Άγιοι Ανάργυροι σε βάρος ιατρών

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει –με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και τους αρμόδιους φορείς– «τραμπούκικη» (όπως τη χαρακτηρίζει) επίθεση από τον διοικητή του Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι», Θ. Τσουρούλα, σε βάρος πνευμονολόγων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., στην εφημερία της 7ης Οκτωβρίου, στα ΤΕΠ, «ο διοικητής του Νοσοκομείου έχασε την ψυχραιμία του επειδή οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπερβούν για πολλοστή φορά τον αριθμό των εφημεριών που ορίζει ο νόμος και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και των ασθενών».

Ο διοικητής σύμφωνα με όσα του καταλογίζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, απείλησε με ΕΔΕ τους συγκεκριμένους γιατρούς και κυρώσεις σε βάρος τους.

Αναλυτικά, η καταγγελία της Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.:

«Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη και τραμπούκικη επίθεση του διοικητή του Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» σε βάρος των συναδέλφων Πνευμονολόγων στην εφημερία της 7ης Οκτωβρίου, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μπροστά σε ασθενείς και συνοδούς.

Ο διοικητής του Γ.Ο.Ν.Κ. «έχασε την ψυχραιμία του» επειδή οι συνάδελφοι αρνήθηκαν  να υπερβούν για πολλοστή φορά τον αριθμό των εφημεριών που ορίζει ο νόμος και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και των ασθενών, με αποτέλεσμα η εφημερία στις 7/10/2023 να μην καλύπτεται από Πνευμονολόγους. Είπε με θράσος στους συναδέλφους ότι «έτσι θα εφημερεύετε από δω και πέρα» και σε μία προσπάθεια να τους εκφοβίσει και να τους φιμώσει τους απείλησε με ΕΔΕ και με πειθαρχικές κυρώσεις, επειδή αναδεικνύουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και διεκδικούν λύσεις.

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν σύσσωμοι οι συνάδελφοι Πνευμονολόγοι του Γ.Ο.Ν.Κ., ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και εφημέρευση της Πνευμονολογικής Κλινικής. Οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους.

Η ασυδοσία των διοικήσεων, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η υπερεφημέρευση που εξουθενώνουν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά τους συναδέλφους, η μη τήρηση έστω και αυτών των ελάχιστων δικαιωμάτων και των ασφαλιστικών δικλείδων για τους εργαζόμενους που προβλέπει η νομοθεσία, η απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας  είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της συνειδητής πολιτικής επιλογής της πλήρους εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος υγείας. Της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, της πολιτικής που θεωρεί την υγεία του λαού μας και τα δικαιώματά μας κόστος από τη μία και ευκαιρία για επενδύσεις, κέρδη και μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με εκβιασμούς και απειλές θα καταφέρουν να μας εκφοβίσουν και να μας φιμώσουν.

Όσοι έχουμε κάνει τη συνειδητή επιλογή να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα του λαού μας σε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Ούτε να διανοηθεί ο διοικητής του Γ.Ο.Ν.Κ. να κινήσει οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των συναδέλφων Πνευμονολόγων. Θα μας βρει μπροστά του». 

Όπως αναφέρει η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., την επιστολή – καταγγελία κοινοποίησε στους κ.κ.:

υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, τη διοίκηση του Γ.Ο.Ν.Κ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», τα μέλη Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, τους προέδρους Ενώσεων, σε φορείς και τα ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα