Ζάκυνθος: Πατέρας άρπαξε τη 16χρονη κόρη του από το νοσοκομείo – Συνελήφθη η νοσηλεύτρια – Σφοδρή αντίδραση Γιαννάκου

 Ζάκυνθος: Πατέρας άρπαξε τη 16χρονη κόρη του από το νοσοκομείo – Συνελήφθη η νοσηλεύτρια – Σφοδρή αντίδραση Γιαννάκου

Ένας πατέρας άρπαξε τη 16χρονη κόρη του από το νοσοκομείο της Ζακύνθου, όπου φιλοξενούνταν το παιδί μετά την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς. Για το περιστατικό της αρπαγής του παιδιού συνελήφθη η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε την ενέργεια του 44χρονου πατέρα. Σε βάρος της νοσηλεύτριας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο 44χρονος Αφγανός και η συνομήλική του Ελληνίδα σύζυγός του έχουν δύο κόρες, τη 16χρονη και μία εξάχρονη. Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, έγινε αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου η εισαγγελία Ζακύνθου αφαίρεσε την επιμέλεια των ανηλίκων και από τους δύο γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Από τότε οι δύο ανήλικες διέμεναν προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου, μέχρι να βρεθεί η δομή που θα τις φιλοξενήσει, κάτι που φέρεται να έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Όμως, το απόγευμα της Δευτέρας ο πατέρας- που εικάζεται ότι ίσως πληροφορήθηκε πως τα παιδιά θα μεταφερθούν σε κοινωνική δομή- πήγε στο νοσοκομείο και άρπαξε τη 16χρονη. Ο 44χρονος αναζητείται για αρπαγή ανηλίκου.

Αντίδραση Γιαννάκου

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί», σημειώνει ο Μιχ. Γιαννάκος εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζοντας απογοήτευση που το προσωπικό των νοσοκομείων καταλήγει να επωμίζεται την ευθύνη για τα παιδιά αυτά που κακώς βρίσκονται επί μακρόν σε αυτά αντί σε προνοιακές δομές. «Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο» λέει και διερωτάται «Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα σε νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή ξεπερνούν τα 70 σε αριθμό.

Σχετικά Άρθρα