Νετανιάχου: “Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή” – Χαμάς: Καμία διαπραγμάτευση- Οι “Ταξιαρχίες Αλ Κοντς” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ από το Λίβανο

 Νετανιάχου: “Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή” – Χαμάς: Καμία διαπραγμάτευση- Οι “Ταξιαρχίες Αλ Κοντς” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ από το Λίβανο

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζίκαι θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

https://twitter.com/netanyahu/status/1711008989771628728?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1711008989771628728%7Ctwgr%5E5e5c43b4f1d24cfe4c77b7be0d37c37f18685c08%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1421885%2Fpolemos-sto-israil-i-apadisi-mas-tha-allaxei-ti-mesi-anatoli-leei-o-netaniahou%2F

  • Εν τω μεταξύ οι «Ταξιαρχίες Αλ Κοντς», η ένοπλη πτέρυγα της «Ισλαμικής Τζιχάντ», ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή εντασσόταν στην ευρύτερη επιχείρηση «Θύελλα του Αλ Άκσα».

«Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της Χαμάς, από την Ντόχα του Κατάρ.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση, υπό τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα με το Ισραήλ», είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Η αποστολή μας συνίσταται πλέον στο να εμποδίσουμε τον κατακτητή να συνεχίσει να διαπράττει σφαγές σε βάρος του λαού μας στη Γάζα, όπου στοχοθετούνται ευθέως κατοικίες πολιτών», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε νωρίτερα τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Σχετικά Άρθρα