Το Ισραήλ βομβαρδίζει το Λίβανο – Διαστάσεις γενίκευσης του πολέμου

 Το Ισραήλ βομβαρδίζει το Λίβανο – Διαστάσεις γενίκευσης του πολέμου

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής ότι πραγματοποιούν βολές πυροβολικού με στόχο τον Λίβανο μετά από “πυροβολισμούς που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγα λεπτά σε ισραηλινό έδαφος”, όπως αναφέρει το ΒΒC. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα χτυπήματα κατά του Ισραήλ αναφέροντας ότι «χτύπησε τις κατεχόμενες από το Ισραήλ Sheeba Farms». Παράλληλα, οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο για αεροπορικά χτυπήματα του Ισραήλ κατά θέσεων μαχητών της Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή πλευρά πρόσθεσε ότι μαχητικά αεροσκάφη επιτίθενται στην «επιχειρησιακή υποδομή» της Χαμάς.

Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, ο στρατός του Ισραήλ δηλώνει έτοιμος «για παν ενδεχόμενο» μετά την απάντησή του στα πυρά από τον νότιο Λίβανο ενώ η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα θέρετρα της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε και νέα επίθεση από Λίβανο έγινε κατά μιας θέσης με ραντάρ του ισραηλινού στρατού.

Η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είχε αρχίσει να «βράζει» πριν την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με την ομοβροντία ρουκετών χθες το πρωί. Ο στρατός του Λιβάνου έριξε δακρυγόνα σε στρατιώτες του Ισραήλ στα σύνορα των δυο χωρών την περασμένη Παρασκευή και τώρα φαίνεται ότι παίρνει ανοιχτά το μέρος της Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα