Δημοτικές εκλογές: Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη, μεγάλη διαφορά Μπακογιάννη στην Αθήνα, άνετα ο Μώραλης στον Πειραιά

 Δημοτικές εκλογές: Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη, μεγάλη διαφορά Μπακογιάννη στην Αθήνα, άνετα ο Μώραλης στον Πειραιά

Σε μάχη μέχρις εσχάτων φαίνεται πως εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές 2023 στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς η ροή των αποτελεσμάτων δίνει μεν πρώτο τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβο, αλλά μια ανάσα μπροστά από τον Στέλιο Αγγελούδη. Συγκεκριμένα, στις εκλογές στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε το 40,56% των εγγεγραμμένων, ενώ σε ενσωμάτωση 18,22% προηγείται ο κ. Ζέρβας με 27,65% έναντι του δεύτερου Στέλιου Αγγελούδη με 26,29%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Σπύρος Πέγκας με ποσοστό 20,33 και ακολουθούν οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι με ποσοστά κάτω του 7%.

Με την ενσωμάτωση λοιπόν να βρίσκεται στα αυτά τα επίπεδα, είναι περίπου αδύνατο να υπάρξει ανατροπή στα δύο εισιτήρια για τον δεύτερο γύρο, αλλά «παίζεται» η σειρά εκλογής, καθώς η καταμέτρηση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Νίκη για Μπακογιάννη

Με μεγάλη διαφορά, χαώδη τη χαρακτηρίζουν στο επιτελείο του, προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης με το κλίμα να είναι πανηγυρικό. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα μεταβεί στο εκλογικό του περίπτερο στο Σύνταγμα απόψε και σύμφωνα το πηγές από το επιτελείου του δημάρχου Αθηναίων αυτή η επίδοση δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία του δήμου με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Μπακογιάννης είχε απέναντι του 6 υποψηφίους.

Μάλιστα σημειώνουν ότι αν η μάχη πάει σε δεύτερο γύρο θα είναι για λίγες ψήφους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα που διαγράφεται είναι απτή απόδειξη ποιον εμπιστεύονται οι Αθηναίοι να συνεχίσει το έργο για μια Αθήνα σύγχρονη ασφαλή ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη, με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάθε γειτονιά και συγκεκριμένη στοχοθεσία, σχέδιο και πόρους για την επόμενη πενταετία.

Άνετα ο Μώραλης

Πιο εύκολη από ότι φανταζόταν είναι η επικράτηση του Γιάννη Μώραλη στο δήμο Πειραιά, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα του δίνουν ποσοστό 69,73%.

Στη δεύτερη θέση, με 13,72%, βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης, και ακολουθούν με 11,82% ο Νίκος Αμπατιέλος, ο Θανάσης Διαβολάκης με 2,42% και με 1,96% ο Κ. Νιζάμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενσωμάτωση είναι σε χαμηλό επίπεδο, σχεδόν στο 15%, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει και ο Γιάννης Μώραλης θα συνεχίσει να είναι ο πρώτος πολίτης του δήμου Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα