Μέση Ανατολή: Σταματά την ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ

 Μέση Ανατολή: Σταματά την ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ

Ασταμάτητες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου. Σε μία προσπάθεια αυτοάμυνας, η ισραηλινή κυβέρνηση έκοψε την ηλεκτροδότηση σε Γάζα και Παλαιστίνη.

Με τον πιο κρίσιμο πόλεμο του τελευταίου μισού αιώνα να βρίσκεται σε φάση κορύφωσης, η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη μία κίνηση αυτοάμυνας, ειδικότερα έκοψε την ηλεκτροδότηση σε Γάζα και Παλαιστίνη.

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν νωρίτερα δύο πολυόροφα κτίρια στη Γάζα, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας της χώρας στεγάζονται «στρατιωτικές υποδομές» της Χαμάς.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης, στη Γάζα. Μάλιστα η επίθεση καταγράφηκε την ώρα που η ανταποκρίτρια του Al Jazeera Youmna El Sayed μετέδιδε τις εξελίξεις σε live μετάδοση.

«Η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικές υποδομές ανώτερων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς μέσα σε πολυώροφα κτίρια», ανέφερε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να δώσει την ακριβή τοποθεσία. Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι «η Χαμάς τοποθετεί τα στρατιωτικά της μέσα στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί Ισραηλινοί είναι 100, δεκάδες είναι οι όμηροι ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες που έχουν προσέλθει στα νοσοκομεία. Αντίστοιχα 198 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Γάζας.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι έχουν απαχθεί από τη Χαμάς στρατιώτες και άμαχοι

Επιβεβαιώνονται οι αναφορές περί ομηρείας υψηλόβαθμων Ισραηλινών αξιωματούχων. Ειδικότερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μίλησαν κι επισήμως για απαγωγή στρατιωτών και μαχητών από τη Χαμάς.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αριθμοί.

Όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, δεκάδες κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Ορισμένοι πιθανολογείται ότι έχουν μεταφερθεί σε μικρές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα, με την κατάσταση να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρείας.

«Έχουμε θέσει υπό ομηρεία υψηλόβαθμους στρατιωτικούς» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα.

«Ο πόλεμος βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης. Έχουν σκοτωθεί πολλοί Παλαιστίνιοι και πολλοί Ισραηλινοί είναι νεκροί, όπως και φυλακισμένοι» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα