Ισραήλ: Ο Νετανιάχου καλεί τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

 Ισραήλ: Ο Νετανιάχου καλεί τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς, κάλεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με σκοπό να σχηματισθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ πρότεινε νωρίτερα στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ. «Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρόσφερε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λάπιντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.

Ο Νετανιάχου, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λικούντ, είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής της πιο δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Σχετικά Άρθρα