Ερντογάν: ”Πως οραματίζομαι τον Αιώνα της Τουρκίας” – Ομιλία στο συνέδριο του κόμματος

 Ερντογάν: ”Πως οραματίζομαι τον Αιώνα της Τουρκίας” – Ομιλία στο συνέδριο του κόμματος

Πραγματοποιείται στην Άγκυρα το 4ο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με κεντρικό σύνθημα ο «Αιώνας της Τουρκίας». Η επανεκλογή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματος θα είναι τυπική, καθώς είναι ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος υποψήφιος.

Τα βλέμματα στρέφονται στην ανανέωση της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος, που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Το 75μελές Κεντρικό Συμβούλιο Αποφάσεων και Διοίκησης αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό -πληροφορίες της προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για αλλαγή προσώπων σε ποσοστό 65%. Από αυτά τα 75 άτομα θα εκλεγούν τα μέλη του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου και οι αντιπρόεδροι του κόμματος.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ, όπου είχε τις τελευταίες διαβουλεύσεις με τα στελέχη εν όψει του συνεδρίου και κατήρτισε τον κατάλογο των 75 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης. Η παρουσία του μάλιστα την ημέρα εκείνη στα γραφεία του ΑΚΡ προκάλεσε ερωτήματα, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας είχε γίνει γνωστό ότι ακύρωνε τη μετάβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα της Ισπανίας λόγω ασθένειας.

Το συνέδριο στο Αθλητικό Μέγαρο της Άγκυρας θα ξεκινήσει με την άφιξη του προέδρου Ερντογάν στην αίθουσα. Ο πρόεδρος θα απευθύνει πρώτα χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την αίθουσα και στη συνέχεια θα μιλήσει στο συνέδριο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος αναμένεται να δώσει έμφαση στο νέο Σύνταγμα, την τρομοκρατία, τις τοπικές εκλογές και την οικονομία.

Σχετικά Άρθρα