Αφγανιστάν: Δεκάδες σεισμικές δονήσεις – Τουλάχιστον 15 νεκροί και 40 τραυματίες

 Αφγανιστάν: Δεκάδες σεισμικές δονήσεις – Τουλάχιστον 15 νεκροί και 40 τραυματίες

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,6 βαθμοί ενώ νωρίτερα η ίδια πηγή κατέγραψε άλλο σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε την περιοχή και είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Το επίκεντρό τους ήταν σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη Χεράτ και ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών, ανέφερε το USGS.

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις διακόπηκαν, προκαλώντας δυσκολίες στην απόκτηση ακριβών στοιχείων από τις πληγείσες περιοχές. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους στην πόλη Χεράτ.

Τον Ιούνιο του 2022, ένας ισχυρός σεισμός έπληξε μια ορεινή περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν. Ο σεισμός ήταν ο πιο φονικός στο Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 1.500.

Σχετικά Άρθρα