Όλη η Γαλλία στο πόδι για την εξαφάνιση μιας 15χρονης

 Όλη η Γαλλία στο πόδι για την εξαφάνιση μιας 15χρονης

Κορυφώνεται η αγωνία στη Γαλλία για την εξαφάνιση της 15χρονης Λινά στην Αλσατία, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου (23/9) ενώ πήγαινε να συναντήσει τον φίλο της στο Στρασβούργο.

Η κοπέλα περπατούσε προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche, τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της, για να προλάβει το τρένο. Δύο μάρτυρες λένε ότι την είδαν να περπατάει στον κεντρικό δρόμο γύρω στις 11.15 π.μ.. Λίγα λεπτά αργότερα, το κινητό της τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει. Ένας τρίτος μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι την είδε αργά το πρωί του Σαββάτου σε «ένα μπλε αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας άνδρας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ που επικαλείται την La Voix du Nord.

Ο πρώην δήμαρχος της Plaine, Jean-Marc Chiron, δήλωσε στο BFMTV και σε συνέντευξή του στο «Nouveau Détective» ότι είχε δει την έφηβη λίγο πριν εξαφανιστεί, να περπατάει προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche: «Την προσπέρασα, περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Βρισκόμουν σε ένα εργοτάξιο πριν πάω σπίτι για να πάρω κάτι. Την είδα να περπατά κατά μήκος του πεζοδρομίου, με το τηλέφωνο στο χέρι, σαν να έβγαζε selfie (…) Θα έλεγα ότι περπατούσε πολύ γρήγορα», λέει ο πρώην δήμαρχος, σύμφωνα με τη Le Soir.

Η 15χρονη Λινά εξαφανίστηκε λίγο αργότερα. Όταν ο δήμαρχος επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα, δεν την ξαναείδε.

Ερευνάται η απαγωγή της από άγνωστο

Η κολλητή φίλη της Λινά εκμυστηρεύτηκε ότι «πρέπει να την απήγαγε ένα αυτοκίνητο (…) κάποιος γνωστός της. Δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, ακόμα κι αν αυτός προσφερόταν να την πάει μέχρι το Στρασβούργο».

Από την Κυριακή, η έρευνα πήρε ποινική διάσταση με την έναρξη δικαστικής έρευνας κατά αγνώστου για «απαγωγή και παράνομη κατακράτηση για περισσότερες από επτά ημέρες». Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες μια εβδομάδα και πλέον μετά την εξαφάνισή της.

Το Σάββατο, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε επίσης τη μαρτυρία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού και του πατέρα της, που ζουν επίσης στο Plaine, η οποία φάνηκε να υποστηρίζει το ανεπιβεβαίωτο σενάριο ενός οχήματος στο οποίο η Λίνα μπορεί να μπήκε οικειοθελώς ή όχι.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα