ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της συνεδρίασης και τα δύο “λευκά” έκπληξη στη ψηφοφορία

 ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της συνεδρίασης και τα δύο “λευκά” έκπληξη στη ψηφοφορία

Συμμαχία Ομπρέλας – «6+6» απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, προκύπτει από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το απόγευμα της Πέμπτης στην οποία εγκρίθηκε το νέο προεδρείο της. Με ψήφους 28 υπέρ και 16 λευκά εκλέχθηκαν Σωκράτης Φάμελλος ως πρόεδρος της Κ.Ο., η Θεοδώρα Τζάκρη ως γραμματέας, Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός και Θεόφιλος Ξανθόπουλος ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Σύμφωνα με το cnn.gr, από αυτούς που ψήφισαν λευκό σε κάποιο από τα δύο μπλοκ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν ανήκουν μόνο η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση Πολάκη ως επικεφαλής των ΕΠΕΚΕ, ενώ και η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν υπερψήφισε όπως είχε αρχικώς γίνει γνωστό. Και τα δύο αυτά “λευκά” χαρακτηρίζονται ως εκπλήξεις της ψηφοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ψήφισαν καθόλου Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης, ο Νίκος Παππάς ο οποίος ταλαιπωρείται από covid.

Σύμφωνα, εξάλλου, με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, για πρώτη φορά ψηφίστηκε από την Κ.Ο. ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ- εν προκειμένω ο κ. Πολάκης-, αφού παραδοσιακά θεωρείται προνομία του προέδρου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής Αργολίδας, πρότεινε να μην διεξαχθεί ψηφοφορία, πρόταση που προκάλεσε την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως αν δεν γινόταν ψηφοφορία θα είχαμε την επιβολή νέων όρων και συνθηκών στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Από την πλευρά τους, Σία Αναγνωστοπούλου και Πέτη Πέρκα έθεσαν θέμα για την αντικατάσταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Στέργιου Καλπάκη από τις θέσεις του διευθυντή της Κ.Ο. και του εκπροσώπου Τύπου αντιστοίχως, ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξάλλου, ο οποίος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναλάβει τον ίδιο ρόλο υπό τον νέο πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα