Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα επίθεση Κούγια σε Ράικο – “Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα” η απάντηση της προέδρου

 Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα επίθεση Κούγια σε Ράικο – “Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα” η απάντηση της προέδρου

Επεισοδιακά, όπως άλλωστε ξεκίνησε, έληξε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, συνέχισε να εξετάζει τον καθηγητή τοξικολογίας επικεφαλής του εργαστηρίου του ΑΠΘ Νίκο Ράικο σχετικά με τον τρόπο που συνέταξε την έκθεσή του με την οποία αποδίδει το θάνατο του παιδιού σε δηλητηρίαση εξαιτίας χορήγησης μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Οι τόνοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα ανέβηκαν πολλές φορές με τον κ. Κούγια να αποκαλεί τον κ. Ράικο «κομπογιαννίτη». Ένταση όμως, υπήρξε στο δικαστήριο και για τον ένα ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα προσέλθει εκ νέου να εξεταστεί στο ακροατήριο, καθώς όπως είπε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει να του υποβάλλει «ακόμη 33 ερωτήσεις».

Στο ακροατήριο έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων οι εξής διάλογοι:

Κούγιας: Γιατί ψάξατε για ροκουρόνιο στο αίμα του παιδιού τρεις μήνες μετά; Δεν υπήρχε στο φύλλο νοσηλείας του παιδιού….

Μάρτυρας: Γιατί μας ενδιαφέρει όταν γίνεται η ΚΑΡΠΑ να προσδιορίσουμε όλες τις ουσίες….

Κούγιας: Αυτό σας ρώτησα εγώ; Απευθύνομαι σε καθηγητή πανεπιστημίου και όχι σε τσιγγάνο στην Αγία Βαρβάρα. Για ποιο λόγο ψάξατε το ροκουρόνιο ενώ δεν το ζήτησε κάνεις;

Μάρτυρας: Υπήρχε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ …

Κούγιας: Είσαι κομπογιαννίτης. Δεν ντρέπεσαι; Με βάση τα ΜΜΕ λειτούργησες και έκανες έρευνα; Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Κουτσελίνη…

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο…

Κούγιας: Ζητώ να διακόψουμε εδώ, έχω 33 ερωτήσεις ακόμη προς τον κ. Ράικο …

Πρόεδρος: Ο κ. Ραικος δεν θα έρθει ξανά.

Κούγιας: Δεν θα έρθω ούτε εγώ τότε, δεν θα νομιμοποιήσω μια παράνομη διαδικασία. Πρέπει τώρα να διακόψουμε. Αν δεν έρθει να απαντήσει θα τορπιλιστεί η διαδικασία. Τι γελάς; (απευθύνεται στον κ. Ράικο που βρίσκετε ακόμη στο βήμα του μάρτυρα)

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν δέχεται τελεσίγραφα. Σας παρακαλώ μην φωνάζετε. Είχαμε πει από την προηγούμενη φορά ότι θα έρθει μια ημέρα για να εξεταστεί από εσάς.

Κούγιας: Δεν κατάλαβα; Θα καθορίσετε τις ερωτήσεις μου; 15 μέρες θα έρχεται εδώ….

Πρόεδρος: Τον κ. Ράικο τον εξέτασε η συνεργάτιδά σας. Μετά μας είπατε ότι θέλετε να τον εξετάσετε και εσείς. Ήρθε εδώ στη πρώτη δικάσιμο του Σεπτεμβρίου και αρνηθήκατε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση και σήμερα ήρθε ξανά….

Κούγιας: Έτσι ορίζει η δικονομία. Πρέπει να μελετήσω τα έγγραφα που έφερε. Δεν θα μου στερήσετε τη δυνατότητα να τον εξετάσω. Δεν λέει πουθενά ο Κώδικας ότι ο μάρτυρας εξετάζεται με την κλεψύδρα….

Πρόεδρος: Εμείς σας επιτρέπουμε να τον εξετάσετε, εσείς φεύγετε….

Κούγιας: Εσείς ένα ψευτοκωρονοιό είχατε και διακόψατε μια εβδομάδα και εγώ έχω καρκίνο πρέπει να κάνω θεραπεία, έχω κώλυμα προσωπικό.

Πρόεδρος: Δεν συγκρίνουμε τις ασθένειες μας

Εισαγγελέας: Επειδή σήμερα καθίσαμε μέχρι αυτή την ώρα μήπως να ξεκουραστείτε να συνεχίσουμε

Κούγιας: Όχι δεν μπορώ.

Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 11 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα