ΣΥΡΙΖΑ: Αδικαιολόγητη η ανοχή Κεραμέως στη συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπέου

 ΣΥΡΙΖΑ: Αδικαιολόγητη η ανοχή Κεραμέως στη συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπέου

Ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, για «συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά» θέτουν, με ερώτησή τους προς την υπουργό Εσωτερικών, 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Αλ. Χαρίτση και Ν. Ηλιόπουλου, «μετά τα πρόσφατα απαράδεκτα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή το δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο», οι 27 βουλευτές σημειώνουν τα εξής: «Πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι το δήμαρχο Βόλου να χειροδικεί ευθέως εις βάρος διαμαρτυρόμενου πολίτη, ευρισκόμενου εμφανώς σε απελπισία μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη πλημμύρα στην πόλη του Βόλου. Και μάλιστα το εν λόγω περιστατικό είδαμε να λαμβάνει χώρα παρουσία αστυνομικών οργάνων, που παρακολουθούσαν χωρίς να παρέμβουν. Τον παρακολουθήσαμε, επίσης, να καταβρέχει με τη μάνικα άλλον πολίτη, δικηγόρο, που στεκόταν έξω από το εκλογικό κέντρο έτερου υποψήφιου για την δημαρχία του Βόλου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με συνταγματική πρόβλεψη η εποπτεία των ΟΤΑ, που συνίσταται σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων και των προσώπων των αιρετών, ανήκει στο Κράτος και χαρακτηρίζουν ως πρωτοφανή, που εγείρει μεγάλα ερωτηματικά, την ανοχή της αρμόδιας υπουργού σε σειρά περιστατικών του δημάρχου Βόλου που ξεκινούν από ανάρμοστους λεκτικούς χαρακτηρισμούς και φτάνουν σε χειροδικία εις βάρος πολίτη.

Ερωτούν, τέλος, την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως εάν θα προβεί «άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τεθούν υπόψη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα ανωτέρω αναφερόμενα περιστατικά και να κινηθεί αρμοδίως η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου Βόλου».

Σχετικά Άρθρα