Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

 Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 13:30 από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, ένα πρόσωπο-«κλειδί» για την εξιχνίαση του πολλαπλού φονικού είχε συλληφθεί την Παρασκευή από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Πρόκειται για υπήκοο Τουρκίας που κατά πληροφορίες διέμενε στη μισθωμένη μονοκατοικία της Λούτσας μαζί με τα έξι θύματα της ενέδρας. Μάλιστα, φέρεται να απεικονίζεται σε αναμνηστική φωτογραφία που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μαζί με τους δολοφονηθέντες ομοεθνείς του.

Το τελευταίο διάστημα αναζητείτο από τους αστυνομικούς καθώς εκτιμάται ότι η μαρτυρία του θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση. Τα ίχνη του είχαν χαθεί, ωστόσο, την Παρασκευή εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη.

Η σύλληψή του δεν αφορούσε στις δολοφονίες αλλά σε παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Κι αυτό διότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αναμένονταν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση, όπως και συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη φονική ενέδρα, είχε συλληφθεί ακόμη ένας Τούρκος υπήκοος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος εξακολουθεί κρατείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο ίδιος αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, παρά τις εκτιμήσεις που τον «έδειχναν» ως το άτομο που οδήγησε τα θύματα στην ενέδρα.

Συλλήψεις στην Τουρκία

Την περασμένη εβδομάδα, δέκα Τούρκοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, που προετοίμαζαν «αντίποινα» για τους νεκρούς στην Αρτέμιδα. Δυο εκ των συλληφθέντων είναι αδέλφια δυο εκ των θυμάτων στο χτύπημα στη Λούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο Μπογιούν και η ομάδα του (στον διεθνή Τύπο αναφέρεται ως «Dalton») διαθέτουν συνεργούς στην Ελλάδα, κυρίως σε θέματα διακίνησης ναρκωτικών. Αρμόδια αστυνομική πηγή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται και με ένοπλη επίθεση κατά Τούρκων υπηκόων σε μισθωμένη μονοκατοικία το 2021 στην Ανάβυσσο.

Ο διαβόητος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος έγινε γνωστός για την ίδρυση των συμμοριών με τις μοτοσικλέτες στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη στιγμή είναι καταζητούμενος και φέρεται να ζει στην Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα