Αυτοδιοικητικές: Στοίχημα Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία – Περιοδεία Μητσοτάκη για στήριξη των επίσημων υποψηφίων

 Αυτοδιοικητικές: Στοίχημα Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία – Περιοδεία Μητσοτάκη για στήριξη των επίσημων υποψηφίων

Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο γαλάζιο στρατηγείο έχουν πλέον αποκρυσταλωμένη εικόνα για τις Περιφέρειες που μπορεί να κυριαρχήσει η ΝΔ απο τον πρώτο γύρο αλλά και που χρειάζεται ενίσχυση. Στην Πειραιώς, θεωρούν πως στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα δοθεί μάχη μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη και του «αντάρτη» υποψηφίου Γιώργου Αμανατίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδιών επισκέπτεται σήμερα (Τετάρτη 4/10) την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα παρευρεθεί στην προεκλογική εκδήλωση του Γιώργου Κασαπίδη. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενισχύσει την προσωπική επιλογή του στην υποψηφιότητα του Γ. Κασαπίδη και θα στείλει το μήνυμα της κομματικής πειθαρχίας σε όλα τα στελέχη της επικράτειας.

Κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα χαθεί αλλά ενδεχομένως ο εκλεκτός της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης να εκλεγεί Περιφερειάρχης στον β΄γύρο. Το «αντάρτικο» του πρώην γαλάζιου βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Αμανατίδη έχει δυσκολέψει την επικράτηση του Γ. Κασσαπίδη. Για τη ΝΔ αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» η επικράτηση του Γ. Κασαπίδη απέναντι στον «αντάρτη» Γ. Αμανατίδη και για αυτό όταν ο πρώην βουλευτής Κοζάνης ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει στην Περιφέρεια απέναντι απο τον «εκλεκτό» της ΝΔ, διεγράφη αστραπιαία απο το κόμμα.

Αντιθέτως, απο την Πειραιώς εκφράζουν την βεβαιότητα πως η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα κερδηθεί άνετα απο την πρώτη Κυριακή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα καταφέρει άνετα να περάσει τον πήχη του 43% και να ανανεώσει για ακόμα μια φορά την θητεία του στην Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, όσοι υποψήφιοι καταφέρουν να πιάσουν πάνω απο το 43% εκλέγονται περιφερειάρχες και δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα για να «τονώσει» την υποψηφιότητα του. Τις τελευταίες ημέρες, απο το εκλογικό κέντρο του Κ. Ζέρβα πέρασαν όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης ενώ έδωσε το παρών και ο Μιχάλης Μπεκίρης που αναλαμβάνει επικεφαλής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα