Αρτέμιδα: Κέντρικο ρόλο στη δολοφονία των Τούρκων οι δυο συλληφθέντες για το μακελειό – Ήταν με πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

 Αρτέμιδα: Κέντρικο ρόλο στη δολοφονία των Τούρκων οι δυο συλληφθέντες για το μακελειό – Ήταν με πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Στην εξιχνίαση του πολλαπλού φονικού με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα, προχώρησε η ΕΛΑΣ.Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και οι οποίοι βρίσκονταν στη χώρα μας με πολιτικό άσυλο. Οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν τουλάχιστον τρεις οι εκτελεστές, όμως δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άλλο στοιχείο για τους υπόλοιπους δράστες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο.

Ο ένας είναι ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έχοντας πάνω του σφαίρες και ο δεύτερος είναι ένας 28χρονος που εντοπίστηκε την Τρίτη στον Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια συνελήφθη.Στο σπίτι που διέμενε ο 28χρονος φαίνεται ότι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας των 6 Τούρκων.

Διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι και τα 6 θύματα έφεραν χαριστική βολή στο κεφάλι, πριν τη διαφυγή των δραστών.

Ο ρόλος του 32χρονου και του 28χρονου

Όσον αφορά στους ρόλους ο 32χρονος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξαπλής δολοφονίας και ότι είχε αναλάβει τη μεταφορά των 6 από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Ελάδας.

Για αυτό το σκοπό είχε δώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας και κάρτες επιβίβασης του αεροπλάνου, ενώ φέρεται ως το πρόσωπο που τους οδήγησε στο σπίτι της Λούτσας, με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο σημείο της δολοφονίας από τον 32χρονο, προτού ο τελευταίος οδηγήσει τα 6 θύματα στη φονική παγίδα, με την πρόφαση ότι φεύγουν για Ιταλία από το Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

«Κοινό χαρακτηριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια τα οποία αφορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας» τόνισε η κ. Δημογλίδου.

Τα θερμά του συγχαρηρήτια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αντρών, έδωσε σε όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στο έργο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αττικής, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας.

Σχετικά Άρθρα