Πριγκόζιν: Στη δημοσιότητα έγγραφο της διαθήκης του – Ποιος παίρνει την αμύθητη περιουσία των 115 εκατ. ευρώ

 Πριγκόζιν: Στη δημοσιότητα έγγραφο της διαθήκης του – Ποιος παίρνει την αμύθητη περιουσία των 115 εκατ. ευρώ

Ο 25χρονος γιος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, Πάβελ, πιστεύεται ότι είναι ο κύριος κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του επικεφαλής της Wagner, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν συνετρίβη το ιδιωτικό Embraer στο οποίο επέβαινε στη Ρωσία. Ο νεαρός άνδρας φέρεται επίσης, σύμφωνα με λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με τη Wagner, να έχει ήδη αναλάβει τα ηνία της ομάδας μισθοφόρων και να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική εθνοφρουρά σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής τους στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αξιολόγηση για την κατάσταση της Wagner που δημοσίευσε εχθές το αμερικανικό think tank «Institute for the Study of War», σύμφωνα με την Daily Mail.

Μια κληρονομιά ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ

Η φωτογραφία ενός εγγράφου που φέρεται να είναι η διαθήκη του αλλοτινού στενού φίλου του Πούτιν αποκαλύπτει ότι ο νεαρός Πάβελ Πριγκόζιν κληρονομεί τα εκατομμύρια του πατέρα του αλλά και την ιδιοκτησία της εταιρείας μισθοφόρων, γράφουν οι Times.

To ποσό που αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεπερνά τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

«Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία καθώς και όσα ενδέχεται να αποκτήσω στο μέλλον τα κληροδοτώ στον Πάβελ Γεβγκένιεβιτς Πριγκόζιν», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση θανάτου του γιου του, η κληρονομιά θα μοιραστεί ανάμεσα στη χήρα του Πριγκόζιν, Λιουμπόβ, τις δύο αδελφές του Πάβελ και τον εγγονό του επικεφαλής της Βάγκνερ.

Στο έγγραφο υποδεικνύεται ότι ο εγγονός του Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι ο γιος του Πάβελ, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την ύπαρξη του αγοριού.

Ο Πάβελ είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι αποδέχεται την κληρονομιά με όλες τις «παραμέτρους» της. Η οικονομική υποστήριξη των συγγενών του περιλαμβάνεται άλλωστε στους όρους της φερόμενης διαθήκης.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Πριγκόζιν περιλαμβάνουν ένα τριώροφο σπίτι στην Αγία Πετρούπολη, την εταιρεία Wagner Group και μετοχές στην εταιρεία catering Concord την οποία είχε ιδρύσει ο επικεφαλής της Wagner.

Κανάλι στο Telegram μεταδίδει ότι ο Πάβελ ενδέχεται να διεκδικήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, που υποτίθεται ότι οφείλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην Concord.

H «διαθήκη» του Πριγκόζιν φέρει ημερομηνία επικύρωσης την 2η Μαρτίου, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η γνησιότητα του εγγράφου δεν έχει επαληθευτεί.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η Wagner, το think tank ISW ανέφερε σε χθεσινή του αξιολόγηση ότι η εικόνα είναι ασαφής, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν αναφορές για διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της ομάδας μισθοφόρων με τη Μόσχα σχετικά με τον μελλοντικό τους ρόλο.

Όπως επισημαίνει το think tank, οι μαχητές της εταιρείας είναι πλέον διασκορπισμένοι σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, της Λιβύης και της Κεντροαφρικανικής δημοκρατίας και δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχει ενιαία διοίκηση.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον πρώην διοικητή της Wagner Group και σημερινό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας Αντρέι Τρόσεβ στις 29 Σεπτεμβρίου και δήλωσε ότι εκείνος και ο Τρόσεβ συζητούν ενδεχόμενο ρόλο του στον σχηματισμό νέων διμοιριών εθελοντών που θα επιχειρούν κυρίως στην Ουκρανία» σημειώνει η αξιολόγηση του ISW.

Σύμφωνα με το think tank, «ορισμένα στελέχη της Wagner αντέδρασαν αρνητικά στον εναγκαλισμό των δύο ανδρών και πλέον υποστηρίζουν έναν νέο ηγέτη. Την 1η Οκτωβρίου ένα γνωστό κανάλι στο Telegram που συνδέεται με την οργάνωση ανακοίνωση ότι ο 25χρονος Πάβελ ανέλαβε τη διοίκηση της Wagner Group και διαπραγματεύεται με τη Rosvgardia προκειμένου να επανενταχθεί η ομάδα στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα