Πέγκας: Είμαστε η δύναμη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Θεσσαλονίκης γιατί το παρόν της μας πονά

 Πέγκας: Είμαστε η δύναμη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Θεσσαλονίκης γιατί το παρόν της μας πονά

«Στις 8 Οκτωβρίου εκλέγουμε τα άξια στελέχη της νέας διοίκησης του δήμου και στις 15 μαζί αλλάζουμε την πόλη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, η παράταξή του δίνει «τη μάχη για την πόλη. Είμαστε η δύναμη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Θεσσαλονίκης γιατί το παρόν της μας πονά. Και με πονά προσωπικά ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας τη δουλειά που είχαμε κάνει επί εννέα χρόνια στη διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε».

Άσκησε κριτική στο νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα λέγοντας πως έριξε τον πήχη πολύ χαμηλά και πως «ζει σε μια εικονική πραγματικότητα». «Και θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ζούμε κι εμείς εκεί. Όμως εμείς ζούμε εδώ όπου οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια και τα πεζοδρόμια είναι αδιαπέραστα από τα ογκώδη. Εδώ όπου οι δρόμοι φρακάρουν από κίνηση και πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή. Εδώ, που έχουμε το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο, εδώ όπου δυστυχώς οι άστεγοι πεθαίνουν στο δρόμο χωρίς φροντίδα», συμπλήρωσε.

Μίλησε για τα έργα που ακυρώθηκαν τη σημερινή διοίκηση και ενόψει της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή ρώτησε το κοινό: «Μπορούμε να χάσουμε άλλα πέντε χρόνια; Μπορούμε να αφήσουμε την πόλη να βυθίζεται στην παρακμή; Μπορούμε να αφήσουμε άλλες μικρότερες πόλεις να προσπερνάν τη Θεσσαλονίκη; Εμείς λέμε όχι. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Όχι άλλη στασιμότητα. Όχι άλλες ματαιώσεις».

Κάλεσε τους πολίτες να βάλουν «τέλος στην πιο αποτυχημένη διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών» και να τον εμπιστευτούν ώστε να «γυρίσουμε μαζί σελίδα, για τη Θεσσαλονίκη που αγαπάμε».

Ο κ.Πέγκας στάθηκε στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέγοντας πως «η στήριξη μας δόθηκε γιατί εμείς έχουμε το πιο προοδευτικό πρόγραμμα, και γιατί εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου. Δεν μας τέθηκε καμία προϋπόθεση, δεν αναλάβαμε καμία δέσμευση, γιατί δεν έχουμε κομματικές δεσμεύσεις».

Λίγο πριν την κεντρική ομιλία, έξι πολίτες, μεταξύ των οποίων δυο παιδάκια, απηύθυναν ερωτήσεις προς τον κ.Πέγκα και ζήτησαν απαντήσεις όσον αφορά το πρόγραμμά του για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, τα σχολικά συγκροτήματα και τις παιδικές χαρές, τις θέσεις εργασίας στην πόλη, τον εθελοντισμό και τον τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα