Ερντογάν: Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από συμμάχους στη μάχη κατά των τρομοκρατών

 Ερντογάν: Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από συμμάχους στη μάχη κατά των τρομοκρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από συμμάχους στην υποστήριξη της μάχης της Τουρκίας κατά των τρομοκρατών, δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας περίπου 145 άτομα σε όλη τη χώρα ως ύποπτα για σχέσεις με το PKK.

«Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα από φίλους πέρα από μηνύματα καταδίκης», τόνισε ο Ερντογάν στην τελετή εγκαινίων ενός κτηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας στην τουρκική πρωτεύουσα. «Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανακοινώσεις που καταδικάζουν την τρομοκρατία και μας παρηγορούν δεν θα γιατρέψουν τις πληγές μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πολλά μέλη του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), το οποίο συμμετείχε υπό την ομπρέλα του κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πράσινης Αριστεράς, Ιμπραχίμ Ακίν, σε μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Σχετικά Άρθρα