Δεύτερη γυναίκα θύμα του μαστροπού αστυνομικού; – Αναμένεται να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια

 Δεύτερη γυναίκα θύμα του μαστροπού αστυνομικού; – Αναμένεται να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια

Έρευνα είναι σε εξέλιξη εάν η γυναίκα από το Καμερούν ήταν η μόνη που έπεσε θύμα του αστυνομικού μαστροπού και βιαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν ο υπαρχιφύλακας είχε σχέσεις με μία γυναίκα από τη Ρουμανία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έγιναν επαφές με πρόσωπα του περιβάλλοντός της για να εντοπιστεί και να μιλήσει στις Αρχές, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν μέχρι τη στιγμή που η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων υπέβαλε τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, εντούτοις, ότι η γυναίκα αυτή βρέθηκε τελικά και έτσι αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αρμόδια Ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Ο δρόμος για τη σύλληψή του άνοιξε όταν μία γυναίκα από το Καμερούν αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του. Το σπίτι όπου σύμφωνα με την καταγγελία γίνονταν οι βιασμοί είναι δίπλα στο Εφετείο Αθηνών και σε κοντινή απόσταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η γυναίκα από το Καμερούν είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από περίπου 2,5 χρόνια μέσω ενός κυκλώματος δουλεμπόρων που τη μετέφερε μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας μέσω Τουρκίας. Στη συνέχεια, υπέβαλε αίτημα για άσυλο, ενώ εγκαταστάθηκε σε σπίτι στην Αθήνα.

Τους τελευταίους τρεις μήνες συζούσε με τον αστυνομικό στο διαμέρισμα του τελευταίου. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, παρότι εκδιδόταν για πολύ καιρό έναντι αμοιβής τα μόνα χρήματα που είχε στην κατοχή της ήταν περίπου 800 ευρώ και τίποτε άλλο. Και αυτό γιατί τις εισπράξεις τις κρατούσε ο αστυνομικός.

  • Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στον υπαρχιφύλακα (πρώην ειδικό φρουρό) προχθές Κυριακή.

Την ίδια ημέρα εμφανίστηκε αυτοβούλως στις Εσωτερικές Υποθέσεις η εκδιδόμενη γυναίκα από το Καμερούν, η οποία παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στον βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

  • Μάλιστα, για να επιτύχει τον σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Το θύμα κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και την εκτέλεση υπηρεσίας στην περιοχή όπου εκδιδόταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε αναφέροντάς της την αναγκαιότητα προστασίας της από τον ίδιο. Σταδιακά και αφού αποφάσισαν να συμβιώσουν, άρχισε να της απαιτεί την παράδοση στον ίδιο, χρηματικών ποσών από την εργασία της ως εκδιδόμενη. Για την επίτευξη του σκοπού του, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, άλλοτε χρησιμοποιούσε σωματική βία σε βάρος της και άλλοτε την απειλούσε ότι, αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις και στις απαιτήσεις του, θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει. Μάλιστα, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή της για να του παραδίδει μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις από τη συνεύρεσή της με πελάτες, της υποσχέθηκε, όπως αποδείχθηκε ψευδώς, ότι θα την παντρευτεί ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα και η μόνιμη «προστασία» του.

Προ μίας εβδομάδας περίπου, όταν έλαβε χώρα η τελευταία χρονικά απόπειρα βιασμού της, εξωθήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας, απειλώντας να πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της οικίας όπου διέμεναν, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση του αστυνομικού. Τα καταγγελλόμενα επιβεβαίωσαν μάρτυρες οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα. Από στιγμιότυπα βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ο συλληφθείς να μεταφέρει με το ιδιωτικό του όχημα την καταγγέλλουσα από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φαίνεται να του παραδίδει άγνωστο χρηματικό ποσό.

  • Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Σχετικά Άρθρα