Γεωργιάδης στο libre: Δεν μπορείς κ. Κασσελάκη να ενοχλείσαι δήθεν από τον Μπέο και να έχεις δίπλα σου τον Πολάκη

 Γεωργιάδης στο libre: Δεν μπορείς κ. Κασσελάκη να ενοχλείσαι δήθεν από τον Μπέο και να έχεις δίπλα σου τον Πολάκη

«Δεν μπορείς κύριε Κασσελάκη να ενοχλείσαι δήθεν από τον Μπέο και να έχεις δίπλα σου τον Πολάκη, τελεία. Για να μην κοροϊδευόμαστε», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης ασκώντας κριτική στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μιλάει για τις κατηγορίες για δωροδοκία εναντίον του Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τις πλημμύρες και το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα αφορά τα ασφαλιστικά και θα έρθει σύντομα στη Βουλή.  

Συνέντευξη

-Κύριε υπουργέ θα ήθελα να ξεκινήσουμε με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή από το Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει στηρίξει την Ελλάδα και έχει ταχθεί υπέρ των θέσεων μας. Πρέπει να μας φοβίζει η απομάκρυνσή του από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας που αποφασίζει για την πώληση όπλων;

Πρώτον, θέλω να πω δημοσίως ότι πιστεύω απολύτως στην αθωότητα του Ρόμπερτ Μενέντεζ και είμαι απολύτως βέβαιος ότι όπως νίκησε στο παρελθόν τους συκοφάντες του έτσι θα το κάνει και τώρα. Για μένα είναι προφανές ότι ένα πρόσωπο με τόσο καθαρές πολιτικές θέσεις που έχει ενοχλήσει τόσο πολύ κόσμο, έχει σίγουρα προκαλέσει σκευωρίες εναντίον του.

Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα οφείλει να στηρίζει τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, διότι «ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει». Όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Μενέντεζ στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο και τώρα πρέπει κι εμείς να αφήσουμε τις νεοελληνικές μικροψυχίες και να μιλήσουμε με θάρρος για έναν πολιτικό, ο οποίος μάχεται κατά της τυραννίας σε όλο τον κόσμο.

Στο ερώτημά σας για το αν με φοβίζει η απομάκρυνσή του σας απαντώ,  όχι,  διότι τα προβλήματα των σχέσεων Τουρκίας – Αμερικής είναι περισσότερο περίπλοκα για να στηριχθούν στη δράση ενός και μόνο προσώπου και κυρίως, διότι πιστεύω ότι οι συνάδελφοί του στη Γερουσία, για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, θα συνεχίσουν την πολιτική του.

-Αμέσως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σπεύσατε να τοποθετηθείτε για το πρόσωπό του σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πως βλέπετε τον κ. Κασσελάκη τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του;

Εγώ τον κύριο Κασσελάκη στην αρχή τον είδα με μία συμπάθεια. Είδα έναν νέο άνθρωπο, προφανώς καπιταλιστή, που για κάποιους λόγους αποφάσισε να πάει στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έναν άνθρωπο όμως, ο οποίος είχε επικοινωνιακό ταλέντο και ήταν πολύ συμπαθής.

  • Μου άρεσε και το ότι στα πρώτα του βίντεο προσπάθησε να δείξει τις όποιες αδυναμίες θα μπορούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι να του προσάψουν στο μέλλον. Η καμπάνια του ήταν υποδειγματική και θεώρησα ότι θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο στα πράγματα, ασχέτως αν θα κέρδιζε ή όχι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλω να σας πω ότι όλη η θετική εικόνα και θετική αύρα που είχε δημιουργήσει πριν, κατά τη γνώμη μου ξοδεύεται με πολύ λανθασμένο τρόπο από την επομένη και μετά. Τι να πρωτοθυμηθώ… Από τη δήλωσή του πάνω στην εξέδρα όπου φέρθηκε με σκαιό τρόπο στους δημοσιογράφους, ανέθεσε σπουδαίο ρόλο για τη χώρα στον σύντροφό του τον κύριο Τάιλερ και ευχαρίστησε τον σκύλο του τη Φάρλι αντί τους αγωνιστές της Αριστεράς ή την πολιτική του αντίπαλο την κυρία Αχτσιόγλου, για να δείξει ένα μήνυμα ανωτερότητας.

Από την επίσκεψή του στο σχολείο των ΑμεΑ με τις γελοίες τούμπες, αλλά και την ακόμα πιο σοβαρή πράξη αφαίρεσης της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου από τα πλάνα, πράξη που θύμιζε σταλινικά καθεστώτα.

  • Από τις ελαφριές δηλώσεις του ότι θα μπορέσει να φτιάξει κτίριο σε μια εβδομάδα ή ότι θα μπορέσει να σβήσει τον Μητσοτάκη σε μια μέρα.

Από την πολιτική του υποκρισία να κατηγορεί τον Μητσοτάκη για τον Μπέο, όταν έχει δίπλα του τον Παύλο Πολάκη, στον οποίον προοιωνίζει μεγάλο και σπουδαίο ρόλο στο κόμμα και ο οποίος μόλις χθες έγραψε για τον Γιάννη Πρετεντέρη ότι είναι «ένας κουβάς σκ@τ@». Δεν μπορείς κύριε Κασσελάκη να ενοχλείσαι δήθεν από τον Μπέο και να έχεις δίπλα σου τον Πολάκη, τελεία. Για να μην κοροϊδευόμαστε.

Θεωρώ λοιπόν ότι όλες του οι κινήσεις μετά την εκλογή του δείχνουν μία απαράδεκτη ελαφρότητα για αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που αν τη συνεχίσει πιστεύω ότι θα τον οδηγήσουν γρήγορα στην έξοδο από την πολιτική. Πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης όσο ξαφνικά μπήκε, τόσο ξαφνικά θα φύγει.

-Έχετε εμφανιστεί ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ψήφιση του νέου νόμου για τα εργασιακά. Γιατί όμως δεν φροντίζετε να εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις σε κλάδους όπως αυτοί των δημοσιογράφων όπου στις περισσότερες περιπτώσεις οι αμοιβές είναι ισχνές και δημιουργείται ανάγκη για πολλές εργασίες; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλεψη για διάφορες αν όχι για όλες τις κατηγορίες των επαγγελμάτων;

Εκ του θεσμικού πλαισίου, ο Υπουργός Εργασίας δεν έχει καμία απολύτως νομική δυνατότητα να επιβάλλει ή να εμπλακεί έστω σε μία διαδικασία συγκροτήσεως κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Η νόμιμη διαδικασία είναι πως όταν οι εταίροι τα βρουν μεταξύ τους και υπογράψουν μία συλλογική κλαδική σύμβαση, εάν αυτοί που έχουν υπογράψει εκπροσωπούν πάνω από το 51% του κλάδου, το στέλνουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και αυτό με εισήγησή του προτείνει στον Υπουργό να την καταστήσει υποχρεωτικής εφαρμογής. Εκεί ο Υπουργός μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει τη σχετική εισήγηση.

Μέχρις ότου φτάσει αυτή η εισήγηση στο γραφείο του Υπουργού, ο Υπουργός απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε μία ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών. Πολιτικά μιλώντας, είμαι υπέρ των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και ενθαρρύνω τα μέλη να τα βρίσκουν, όμως δεν μπορώ να το κάνω εγώ ως Υπουργός.

Τι άλλο πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων;

Έχουμε να παρουσιάσουμε στις 11 Οκτωβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ένα νέο πλούσιο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις πάνω στο ασφαλιστικό μας σύστημα, που θα έχει και πολλές θετικές εκπλήξεις. Θα το δείτε όταν θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, πιστεύω περίπου στα μέσα προς τα τέλη Οκτωβρίου. 

-Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί σωστά το θέμα των πλημμυρών; Έκανε όσα όφειλε για να ζήσουν οι κάτοικοι του κάμπου της Θεσσαλίας σε συνθήκες αξιοπρέπειας; Γιατί αν κρίνουμε από τις εικόνες τα πράγματα δεν έχουν πάει αρκετά καλά ή τουλάχιστον όπως θα έπρεπε να πάνε.

Όσοι ακόμα αμφιβάλλουν για το τι έζησε η Ελλάδα, θα σας πω να δουν τις εικόνες από τη Νέα Υόρκη. Η Νέα Υόρκη, μία πόλη με τις μεγαλύτερες υποδομές στον πλανήτη, βούλιαξε επί δύο 24ωρα επειδή έπεσαν σχεδόν 20 εκατοστά βροχής. Στη Θεσσαλία έπεσαν 80. Είπατε τίποτα;

Η Νέα Υόρκη, η πρωτεύουσα του δυτικού κόσμου βούλιαξε με 20 εκατοστά, τι λέτε να συνέβαινε με τέσσερις φορές περισσότερο νερό στη Θεσσαλία; Μην κοροϊδευόμαστε, επρόκειτο περί μιας φυσικής καταστροφής. Κανένα ανθρώπινο τεχνικό έργο δεν θα μπορούσε να την έχει εμποδίσει.

Εμείς κρινόμαστε από την επόμενη μέρα. Το Υπουργείο Εργασίας πιστεύω ότι κινήθηκε με αστραπιαία ταχύτητα στο μέτρο που με αφορά. Η Κυβέρνηση γενικά κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν. Οι πρώτες αποζημιώσεις δόθηκαν πάλι ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Σχετικά Άρθρα