“Αγία Όλγα”: Γιατί ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοίκηση του νοσοκομείου

 “Αγία Όλγα”: Γιατί ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοίκηση του νοσοκομείου

Εικόνες ντροπής με βρώμικες τουαλέτες με κατεστραμμένα είδη υγιεινής, οροφές που στάζουν νερό και άθλια κτιριακή κατάσταση οδήγησαν στην αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να «ξηλώσει» τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Της καρατόμησης της διοίκησης του νοσοκομείο «Αγία Όλγα» από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προηγήθηκε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο οποίο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν σοβαρές καταγγελίες για την άθλια κτιριακή κατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Η κλινική εκπέμπει SOS, είκοσι ασθενείς χρησιμοποιούν αυτές τις άθλιες τουαλέτες» ανέφερε ο Αβραμίδης Δημήτρης,Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, περιγράφοντας τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρα Κούνα, αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να διαβιούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

«Ήταν ένα κτίριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτίριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους, οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει κάτι να αλλάξει», ανέφερε η ίδια.

«Είκοσι ασθενείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες»

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμίδης, δήλωσε πως «η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει διαβεβαιώσει ότι υπάρχει μία μελέτη η οποία έχει πάει στο υπουργείο και…αναμένουμε» και πρόσθεσε:

«Η κλινική εκπέμπει SOS, και πέρα από την ψυχιατρική συστεγάζεται και το αρχείο του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι τραγική πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υπόλοιπους», σχολίασε.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 20 ασθενείς οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες που βλέπετε», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Αλονισιώτης Θεοδωρής, γιατρός στη μονάδα του Κωνσταντοπούλειου ανέφερε πως η υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου είχε έρθει πριν τρία χρόνια στο νοσοκομείο και μας είχε υποσχεθεί ότι υπάρχει μία χρηματοδότηση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα».

Η απομάκρυνση του Διοικητή Χαράλαμπου Πρίφτη και της αναπληρώτριας διοικήτριας Κατερίνας Μαχαιρά, συνέβη εξαιτίας καταγγελιών για σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι με εντολή του αρμόδιου υπουργού η διοίκηση του νοσοκομείου παύεται από τα καθήκοντά της, καθώς δεν τήρησε τις εντολές του υπουργού για να βελτιώσει την κατάσταση στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής.

Υπουργείο Υγείας: Η διοίκηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της

«Η καλή κατάσταση των νοσοκομειακών χώρων, ώστε να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να «ξηλώσει» τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια οι αρμόδιοι συνεχίζουν λέγοντας πως επειδή πολλά νοσοκομεία έχουν πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή τους με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ.

«Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας.

Έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

«Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα