Όλα στον “αέρα” για το ΟΑΚΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη Βρούτση

 Όλα στον “αέρα” για το ΟΑΚΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη Βρούτση

Το μεγάλο ζήτημα της στατικότητας του σκεπάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος θα του μεταφέρει τις προτάσεις που του παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Ο κ. Καπράλος, επεσήμενα ότι πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ότι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ήταν και παραμένει η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού και ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία του.

Επίσης παρέδωσε στον υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις για να βρεθούν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται στον ελληνικό αθλητισμό, από την αναστολή της λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου.

Τέλος, επισήμανε στον κ. Βρούτση ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι στη διάθεση της Πολιτείας για να προσφέρει κάθε πιθανή βοήθεια για να λυθεί νωρίτερα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σε δεύτερη μελέτη προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφορικά με το πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ. Από αυτή τη μελέτη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τον χρόνο που το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό και τι εργασίες χρειάζονται για να επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση. Βέβαια, ο ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής Προστασίας, πολιτικός μηχανικός, Παναγιώτης Καρύδης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό τουλάχιστον για ένα χρόνο, έως ότου δοθεί και πάλι προς χρήση.

  • Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος πενταετίας για τα ακόλουθα ερωτήματα:ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν, aν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους, gιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις μελέτες που κρίνουν επικίνδυνο το στέγαστρο Καλατράβα και το «λουκέτο» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όπως λέει, η παραλαβή της μελέτης από το ΤΑΙΠΕΔ ήταν η τελευταία του πράξη ως Πρόεδρος, υπό παραίτηση, του ΔΣ στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Η Πολιτεία δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ιωάννη Βρούτση έκρινε, ορθώς, ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που η ίδια παρήγγειλε, χρηματοδότησε και παρέλαβε, οι δύο εγκαταστάσεις πρέπει να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας, αφού τέθηκε θέμα ασφάλειας, μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρησή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ εξιστορεί και όλο το χρονικό της έναρξης της πρώτης μελέτης ασφαλείας που έγινε για το ΟΑΚΑ.

Σχετικά Άρθρα