Τραγωδία από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί, αγνοούνται 14 – Σπαρακτικό μήνυμα 28χρονης: “Μαμά σ’ αγαπώ, θα πεθάνουμε…”

 Τραγωδία από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί, αγνοούνται 14 – Σπαρακτικό μήνυμα 28χρονης: “Μαμά σ’ αγαπώ, θα πεθάνουμε…”

Πολύνεκρη τραγωδία από φωτιά στη Μούρθια της Ισπανίας. Ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων. Δεκατέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν την έρευνα στο κτήριο, σύμφωνα με το BBC. Ο Ντιέγκο Σεράλ, από την Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας, δήλωσε πως οι νεκροί εντοπίστηκαν στο νυχτερινό κέντρο Fonda Milagros, ένα από τρία γειτονικά κλαμπ, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από τις φλόγες, περιλαμβανομένης της κατάρρευσης της οροφής του.

Η κατάρρευση δυσκολεύει τις προσπάθειες να εντοπιστούν τα θύματα και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού ακριβώς ξεκίνησε η φωτά, είπε.

Εκπρόσωπος του νυχτερινού κέντρου Teatre, η Μαρία Ντολόρες Αλμπεγιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο Fonda Milagros, προτού επεκταθεί στα άλλα δύο παρακείμενα κλαμπ.

Έξω από τα κλαμπ νέοι και συγγενείς των θυμάτων συγκλονισμένοι, καθώς περίμεναν να μάθουν νέα. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, αρκετοί νεκροί ήταν από μια ομάδα που γιόρταζε γενέθλια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Verdad de Murcia, μια 28χρονη γυναίκα έστειλε φωνητικό μήνυμα στη μητέρα της όταν είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά, λέγοντας: «Μαμά, σ’ αγαπώ, θα πεθάνουμε». Η 28χρονη, είχε βγει με τον σύντροφό της και κάποιους φίλους της από την κοντινή πόλη Caravaca de la Cruz, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν επέζησε.

«Είμαστε συντετριμμένοι» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μούρθια Χοσέ Μπαλέστα. Ο Μπαλέστα κήρυξε τριήμερο πένθος.  Η σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από το δημαρχείο της Μούρθια.

  • «Νομίζω πως φύγαμε 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό πριν χτυπήσει ο συναγερμός και όλα τα φώτα έσβησαν και άνθρωποι φώναζαν πως ξέσπασε φωτιά», δήλωσε ένας επιζών. «”Πέντε μέλη της οικογένειάς μου και δύο φίλοι αγνοούνται» πρόσθεσε. 

Τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού. Η ταυτοποίηση των πτωμάτων δεν αναμένεται να ολοκλήρωθεί σύντομα, ενώ τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

Ο Μπαγιέστα κήρυξε τριήμερο πένθος. Η σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από το δημαρχείο της Μούρθια.

Σχετικά Άρθρα