Μαραντζίδης για Κασσελάκη: Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα θλίβεται σήμερα

 Μαραντζίδης για Κασσελάκη: Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα θλίβεται σήμερα

Με βαρείς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο πανεπιστημιακός καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, που στις εθνικές εκλογές του Μαΐου είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα.

Με άρθρο του στα Νέα υπό τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ στο τίποτα, η Δημοκρατία στο πουθενά», αποκαλεί τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτετευσης «έναν άσχετο με την Αριστερά μόνιμο κάτοικο των ΗΠΑ» και τονίζει πως «οι κομματικές ελίτ δεν είχαν ποτέ διανοηθεί την ντροπιαστική πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος ένα μη μέλος, πρώην θαυμαστής του Μητσοτάκη, που εκτιμούσε τον Τραμπ περισσότερο από τον Τσίπρα. Με πολιτικούς όρους, πρόκειται για απαγωγή από μια ξένη στην Αριστερά κουλτούρα».

Μάλιστα αναφέρει πως «είμαι σίγουρος πως ο Τσίπρας θα θλίβεται σήμερα, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο θα μείνει στην Ιστορία για την αδυναμία του να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Ίσως αυτό το πάθημα να αποτελέσει για τον ίδιο ένα καλό μάθημα για το μέλλον, διαφορετικά θα αρκεστεί στη συγγραφή ενός βιβλίου αναμνήσεων με τον πικρό τίτλο «Πώς μου έκλεψαν το κόμμα μέσα από τα χέρια μου».

Σύμφωνα με το άρθρο, «προφανώς η εκλογή Κασσελάκη σχετίζεται με συνθήκες που διαμορφώθηκαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ: συλλογική ψυχολογία πένθους ενισχυμένη από κατευθυνόμενη τοξικότητα και διασπορά fake news, οργανωτική καχεξία και μεσσιανική κουλτούρα. Η ισορροπία τώρα ανατράπηκε προς όφελος του τυχοδιωκτισμού. Αναμφίβολα, η θεσμική επιπολαιότητα που επιδείχθηκε είναι συγκλονιστική. Προφανώς, οι κομματικές ελίτ δεν είχαν ποτέ διανοηθεί την ντροπιαστική πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος ένα μη μέλος πρώην θαυμαστής του Μητσοτάκη, που εκτιμούσε τον Τραμπ περισσότερο από τον Τσίπρα».

Και προσθέτει: «Αν υποθέσουμε ότι γίνονταν αύριο εκλογές, θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία χωρίς να έχει μιλήσει ούτε μία φορά από το βήμα της Βουλής. Και αν χρειαστεί να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για κάποιο κρίσιμο εθνικό θέμα, θα πάει αυτός που δεν ξέρει τη διαφορά του κρατιδίου από το ψευδοκράτος; Την ώρα που η μεσσιανική θεωρία «μαθαίνω γρήγορα» τρομάζει για το μέγεθος της αυθάδειάς της, οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία και τη χώρα από αυτόν τον τραγέλαφο είναι προφανείς».

Σχετικά Άρθρα