Μαξίμου: Σχέδιο “γαλάζια Ελλάδα” – Μπαράζ προεκλογικών εξορμήσεων ενόψει της Κυριακής – Πονοκέφαλος οι “αντάρτες”

 Μαξίμου: Σχέδιο “γαλάζια Ελλάδα” – Μπαράζ προεκλογικών εξορμήσεων ενόψει της Κυριακής – Πονοκέφαλος οι “αντάρτες”

Κυβέρνηση και ΝΔ τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο στρατηγείο της Πειραιώς παραμένει ζωντανός ο στόχος για την εκλογική επικράτηση και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη “είναι απολύτος ρεαλιστικός ο στόχος μας να βαφτεί ξανά γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας, όπως έγινε στις εθνικές εκλογές”. 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο αισιοδοξούν πως στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορούν να κερδίσουν ακόμα και τις Περιφέρειες που το προηγούμενο διάστημα υπήρχε πρόβλημα, όπως τα Ιόνια Νησιά, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη “το κλίμα σε αυτές τις Περιφέρειες έχει αλλάξει και πλέον είναι πολύ θετικό για τους υποψηφίους της παράταξης”. 

  • Η εκτίμηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι ότι το πολιτικό κλίμα δεν έχει αλλάξει και πως εξακολουθεί η δυναμική που είχε αναπτυχθεί στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, παρά τα προβλήματα που προκύπτουν κυρίως από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το γεγονός μάλιστα, πως σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις η ΝΔ διατηρεί τα υψηλά ποσοστά της παρά τις πρόσφατες καταστροφές απο την κλιματική αλλαγή, ενισχύει την άποψη πως οι γαλάζιοι υποψήφιοι μπορεί να τερματίσουν πρώτοι στην κούρσα των Περιφερειακών εκλογών. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η ΝΔ έχει δώσει το χρίσμα σε πρόσωπα που συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και μπορούν να υπηρετήσουν τα αναπτυξιακά σχέδια των τοπικών κοινωνιών.

«Η πολιτική μας κυριαρχία δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη παρέμβασή του κατά την συνδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ζητώντας τη συστράτευση όλων ενόψει της μάχης της επόμενης Κυριακής.

  • «Σας ζητώ όλες και όλοι να βάλετε πλάτη σε αυτή τη μάχη. Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν», ανέφερε διαπιστώνοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους υποψηφίους – αντάρτες που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά δεν στηρίζονται επισήμως από αυτήν, τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, κορυφώνουν την προεκλογική τους δράση με περιοδείες σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να στηρίξουν τους υποψηφίους που έχουν λάβει το χρίσμα της Πειραιώς.

Έτσι, σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κόρινθο για την υποστήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, στο πλευρό του οποίου έχει ταχθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μεθαύριο, Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Δυτική Μακεδονία για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη.

Στο γαλάζιο τρατόπεδο θεωρούν πιθανό ο Γ. Κασαπίδης να κερδίσει την Περιφέρεια απο την πρώτη Κυριακή. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Σχετικά Άρθρα