Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΣΟΚ βάζει πλάτη στη ΝΔ

 Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΣΟΚ βάζει πλάτη στη ΝΔ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση του κόμματος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και έριξε τα καρφιά του κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά του νυν δημάρχου της πόλης και υποψήφιου εκ νέου για την δημαρχία της συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Η πολιτική θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Υπάρχει επιλογή πλέον και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βάζει πλάτες στη ΝΔ. Τώρα, που πολλοί βλέπουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αντίπαλο. Κι αυτός, σε καμιά περίπτωση, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αναζητά έναν σωσία του χαλίφη. Ούτε φυσικά είναι το ΠΑΣΟΚ που βάζει ξανά πλάτη στη ΝΔ και μέσα και έξω από τη βουλή. Δεν είναι φυσικά ούτε τα “νέα φρούτα” της ακροδεξιάς, του φασισμού και του σκοταδισμού που αποπνέουν σαπίλα, όπως και το σύστημα που υπηρετούν», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Θεσσαλονίκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας έριξε την μπηχτή για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από τον λαό για να γράφει αντιλαϊκούς νόμους, να υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Και μη νομίζουν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι θα τη σκαπουλάρουν. Το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής τούς έχει όλους μέσα, γιατί όλοι τους, χρόνια τώρα, εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο…. Αυτός είναι ο λόγος που με τους εκλογικούς συνδυασμούς “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, με τα αλισβερίσια που γίνονται ανάμεσά τους. Δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και συνέχισε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που ο νυν δήμαρχος κ. Ζέρβας στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον Β’ γύρο των προηγούμενων εκλογών, ενάντια στον υποτίθεται τότε υποψήφιο της ΝΔ. Και τώρα είναι ο ίδιος υποψήφιος της ΝΔ. Τόσες είναι οι διαφορές τους. Αλλά αυτοί είναι, αυτοί ήταν πάντα, αυτοί είναι και τώρα! Ο λαός όμως ξέρει ότι απέναντι σε όλους αυτούς έχει τους δικούς του υποψήφιους. Τους υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση».

Για το νέο εργασιακό νόμο ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει την καθιέρωση της εργασιακής ζούγκλας και τόνισε ότι ευθύνες έχουν διαχρονικά στο όλο θέμα και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Η εργασιακή ζούγκλα δεν πρόκειται να καθιερωθεί. Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από τον λαό για να γράφονται αντιλαϊκοί νόμοι. Μη νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ πως θα βγουν εκτός κάδρου για τις ευθύνες που φέρουν και αυτοί» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική»

«Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική. Τώρα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους εκλεκτούς της στους Δήμους και τις Περιφέρειες» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τομπουλίδης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα