Αυστηρό μήνυμα Σκρέκα: Όσοι αισχροκερδούν θα το πληρώσουν ακριβά

 Αυστηρό μήνυμα Σκρέκα: Όσοι αισχροκερδούν θα το πληρώσουν ακριβά

Αυστηρό μήνυμα ότι όσοι διαπιστώνεται στους ελέγχους να παρανομούν εναντίον των καταναλωτών για αισχροκέρδεια θα το «πληρώσουν» ακριβά, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη για τις ανατιμήσεις των προϊόντων ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια με αύξηση των εισοδημάτων, εντείνοντας τους ελέγχους αλλά και με μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού.

Ειδικώς ως προς τα μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι επιπροσθέτως των μέτρων για το καλάθι του νοικοκυριού και των μαθητών, το υπουργείο ενημερώνει ότι όσοι προμηθευτές μειώσουν τα προϊόντα τους τουλάχιστον κατά 5% και για τουλάχιστον έξι μήνες θα σηματοδοτηθούν με το ειδικό ταμπελάκι, το οποίο θα τοποθετηθεί κάθετο στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Με τον τρόπο αυτό, όταν ο καταναλωτής θα μπαίνει στον διάδρομο του σουπερμάρκετ θα του είναι ευδιάκριτο με την πρώτη ματιά ποιοι είναι εκείνοι οι προμηθευτές που σέβονται τα νοικοκυριά και που προχωρούν όχι απλώς σε σταθεροποίηση, αλλά σε μείωση των τιμών των προϊόντων τους.

Ο κ. Σκρέκας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα αποδώσουν περισσότερο κι από εκείνα της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να καταπολεμήσει την ακρίβεια και καταλόγισε ελλιπείς ελέγχους ιδιαιτέρως στην αγορά των τροφίμων.

Σχετικά Άρθρα