Apple: Η υπερθέρμανση του iPhone 15 οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού και σε ορισμένες εφαρμογές – ”Βροχή” τα παράπονα

 Apple: Η υπερθέρμανση του iPhone 15 οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού και σε ορισμένες εφαρμογές – ”Βροχή” τα παράπονα

H Apple ανέφερε ότι η υπερθέρμανση που παρατηρείται σε ορισμένα από τα τηλέφωνα της τελευταίας γενιάς iPhone, οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού και σε ορισμένες εφαρμογές. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα διορθώσει το σφάλμα στο λογισμικό iOS 17 μέσω αναβάθμισης και συνεργάζεται με προγραμματιστές των «προβληματικών» εφαρμογών.

Aγοραστές του νέου iPhone 15 Pro και του Pro Max ανέφεραν προ ημερών σε διαδικτυακά φόρουμ –συμπεριλαμβανομένων των σελίδων υποστήριξης πελατών της Apple, του Reddit και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης– ότι οι συσκευές τους είναι τόσο ζεστές που δεν μπορούν να τις αγγίξουν. Περισσότεροι από 2.000 χρήστες σε φόρουμ της Apple δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν το πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Ειδικοί υπέθεσαν ότι το iPhone 15 Pro υπερθερμαινόταν επειδή το περιτύλιγμα από τιτάνιο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απαγωγή της θερμότητας σε σχέση με τη θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί του. Ωστόσο, η Apple ανέφερε στη δήλωσή της ότι τα προβλήματα θέρμανσης δεν σχετίζονται με τη θήκη τιτανίου.

Το iPhone 15 Pro είναι το πρώτο smartphone που κατασκευάζεται με βάση τη νέα τεχνολογία τσιπ 3nm από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, τον κατασκευαστή τσιπ που προμηθεύει την Apple καθώς και τη Nvidia και πολλές άλλες εταιρείες της Silicon Valley.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν σχετιζόταν με τη μετάβαση από το νέο καλώδιο φόρτισης την πιο σημαντική αλλαγή στο iPhone. Υπενθυμίζεται ότι καθιερώθηκε η φόρτιση με θύρα USB-C, καθώς η Apple αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε., βάσει του οποίου όλες οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον ίδιο φορτιστή με τη συγκεκριμένη υποδοχή που θα είναι κοινός για τα iPhone, τα iPad και τους υπολογιστές Mac.

Σχετικά Άρθρα